Metro-portal.hr

objavljeno 20.04.2012. 12:22:11
ZA NE POVJEROVAT'

Breivik: Kad ne ubijam vrlo sam ugodna osoba

Objasnio je da je od 2006. pa sve do sada morao potiskivati svoje osjećaje, posebice prakticirajući meditaciju, i prekinuti sve društvene veze kako bi se pripremio na dva napada

ubojica se želi izjasniti na sudu noseći uniformu

Unatoč činjenici da mu se sudi za okrutno ubojstvo 77 ljudi, norveški monstrum Anders Behring Breivik tvrdi kako je on inače vrlo ugodna osoba, prenosi Hina.

"Ja sam u normalnim vremenima vrlo simpatičan", rekao je Breivik petog dana suđenja. Objasnio je da je od 2006. pa sve do sada morao potiskivati svoje osjećaje, posebice prakticirajući meditaciju, i prekinuti sve društvene veze kako bi se pripremio na dva napada koje je izvršio 22. srpnja 2011. Taj je dan aktivirao bombu nedaleko od sjedišta vlade u središtu Osla, pri čemu je poginulo devet ljudi, a potom je napravio pokolj na ljetnom kampu laburističke stranke na otoku Utoyi, pobivši 69 uglavnom mladih ljudi.

Objasnio je da je svoje "neprijatelje morao dehumanizirati", inače ne bi bio uspio u svom naumu.

Breivik je potom još jednom optužio europske medije za sustavno cenzuriranje nacionalističke ideologije od kraja Drugog svjetskog rata te ocijenio da je ljetna škola na Utoyi bila "kamp za indoktrinaciju" u cilju promicanja "kulturnog marksizma".

Brevik je u petak nastavio svjedočiti o pripremama i provedbi svoga zločina. I danas je, kao i u četvrtak, po ulasku u sudnicu preskočio svoj desničarski pozdrav stisnutom šakom.

20.04.2012. 12:22:11
http://metro-portal.hr/breivik-kad-ne-ubijam-vrlo-sam-ugodna-osoba/70235/