Metro-portal.hr

objavljeno 26.08.2014. 14:23:00
66. EMMY

Breaking Bad i Modern Family pokupile Emmyje

Serije 'Na putu prema dolje' (Breaking Bad) i 'Moderna obitelj' proglašene su najboljim serijama na 66. dodjeli nagrada Emmy

Još jedan trijumf Breaking Bad
Još jedan trijumf Breaking Bad (Arhiva)

Breaking Bad i Modern Family trijumfirale su još jednom na ovogodišnjoj, 66. po redu dodjeli televizijskih nagrada Emmy.

Tijekom dodjele glumac Billy Cristal odao je počast Robinu Williamsu, "najsjajnijoj zvijezdi u galaksiji komedije", čije je samoubojstvo prije dva tjedna potreslo svijet. "Nasmijavao nas je, na televiziji, u kinu, u kazalištima, bolnicama..., bili smo veliki prijatelji", rekao je Billy Cristal.

Osim nagrade za najbolju dramsku seriju, "Na putu prema dolje" osvojila je i nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu, koja je uručena Bryanu Cranstonu te nagrade za najbolje sporedne glumce (Aaron Paul i Anna Gunn) i nagradu za najbolji dramski scenarij.

Cranstonu je to četvrta uzastopna nagrada Emmy za ulogu bivšega profesora kemije oboljeloga od raka koji počinje proizvoditi drogu kako bi izvukao obitelj iz financijske krize. Primajući nagradu Cranston se prisjetio svoje uloge i zahvalio svim partnerima u seriji, posebno "prijatelju Aaronu Paulu" i "svojoj ženi iz serije" Anni Gunn.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji dodijeljena je Julianni Margulies za ulogu u seriji "Dobra žena" koja se prikazuje od 2009. Margulies se seriji pojavljuje u ulozi prevarene žene koja postaje odvjetnica kada joj muž da zbog seksualnog skandala i korupcije mora dati ostavku na dužnost državnog tužitelja.

Emmyje za najbolju režiju dobili su Cary Fukunaga, redatelj dramske serije "Pravi detektiv", i Gail Mancuso, redateljica "Moderne obitelji" koja je proglašena najboljom humorističkom serijom.

Nagrade za glavne uloge u humorističkoj seriji dodijeljene su Jimu Parsonsu ("Teorija velikog praska") i Juliji Louis-Dreyfus ("Potpredsjednica"), dok su za sporedne uloge u komediji nagrađeni Ty Burell ("Moderna obitelj") i Allison Janney ("Mom").

Najboljim televizijskim filmom proglašen je film "The Normal Heart" o pokušajima upozoravanja na širenje AIDS-a početkom osamdesetih.

U kategoriji mini-serija najboljom je proglašena serija "Fargo", koja je osvojila i nagradu za najbolju režiju.

Mini-serija o Sherlocku Holmesu osvojila je tri nagrade, sve za epizodu "Sherlock: His Last Vow", i to za najbolju mušku glavnu ulogu (Benedict Cumberbatch), najbolju mušku sporednu ulogu (Martin Freeman) i najbolji scenarij (Steven Moffat).

Nagrade za najbolju glavnu i sporednu glumicu dodijeljene su Jessici Lange i Kathy Bates za uloge u seriji "Američka horor priča".

26.08.2014. 14:23:00
http://metro-portal.hr/breaking-bad-i-modern-family-pokupile-emmyje/86953/