Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 18:51:30
KRATKI SPOJ

Braun povlači sušila za kosu Braun Satin Pro i Braun Satin Hair Colour

Mali broj ovih sušila predstavlja sigurnosni rizik ako se ne koriste prema priloženim sigurnosnim uputama na proizvodu

Braun
Braun (braun.com)

Njemačka tvrtka Braun objavila je dobrovoljno povlačenje sušila za kosu Braun Satin Pro i Braun Satin Hair Colour, jer mali broj tih sušila predstavlja sigurnosni rizik ako se ne koriste prema priloženim sigurnosnim uputama na proizvodu.

Ukoliko se navedena sušila ostave uključena u struju nakon uporabe te ukoliko se sušilo ostavi u vrlo vlažnom prostoru, postoji mali rizik da će doći do kratkog spoja, pregrijavanja, zapaljenja, čak i kada je sušilo ugašeno, navodi se u priopćenju koje je Braun u Hrvatskoj objavio putem agencije Proglas komunikacije.

Zbog toga su, nakon što su potvrđeni modeli, iz Brauna zamolili potrošače da navedena sušila za kosu isključe i više ih ne koriste.

Opozvana sušila za kosu Braun su model "3549", proizvođačkih kodova od "701" do "852", navodi se u priopćenju.

Potrošače koji su identificirali proizvođački kod na svom proizvodu između "701" i "852" iz Brauna mole da nazovu telefonsku liniju za potrošače: 01/6690-330, gdje će dobiti daljnje informacije o zamjeni proizvoda.

Model proizvoda je otisnut na dršci sušila, a proizvođački kod nalazi se na ulaznom otvoru mrežice koji se može pronaći kad se ukloni zaštitni filter na pozadini sušila, navodi se u priopćenju o povlačenju sušila za kosu Braun Satin Pro i Braun Satin Hair Colour.

"Na druge modele Braun sušila za kosu i ostalih uređaja za oblikovanje kose ovo povlačenje ne utječe te ih potrošači mogu nastaviti koristiti bez bojazni", ističu iz Brauna. (hina/metro-portal)


19.05.2010. 18:51:30
http://metro-portal.hr/braun-povlaci-susila-za-kosu-braun-satin-pro-i-braun-satin-hair-colour/40421/