Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2011. 11:21:36
ŠIROM HRVATSKE

Branitelji prosvjeduju zbog osude Gotovine i Markača

Prosvjedni skup u Zagrebu pod motom Za Domovinu, u organizaciji pokreta Hrast i političke inicijative Akcija za bolju Hrvatsku, najavljen je za 12 sati na Trgu bana Jelačića

Fotografija vijesti

U najavi prosvjeda, a prije presude, rekli su da očekuju "eksploziju narodnog nezadovoljstva". No apelirali su na mirno okupljanje. Aktualnu politiku nazvali su izdajničkom i podaničkom. Smatraju da se procesuiranje branitelja neće zaustaviti.

Inicijator skupa Željko Sačić rekao je da nisu dobrodošli oni koji žele stvarati nerede jer branitelji samo žele poslati svoje poruke. Tihomir Purda i danas čamio u zatvoru da branitelji nisu dignuli glas prenosi Sačićevu izjavu T-portal.

U Osijeku je pak Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije za 13 sati najavila prosvjed na Trgu Ante Starčevića. 

U središtu Rijeke Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizira prosvjedni skup u 11 sati.

U Splitu, na Rivi, udruga Volim Hrvatsku u 12 sati organizira skup potpore osuđenim i progonjenim generalima i braniteljima.

Braniteljske prosvjede resorni ministar Tomislav Ivić smatra demokratskim pravom. Odgovarajući na upit koriste li ili štete takvi prosvjedi Hrvatskoj i generalima, Ivić je podsjetio kako su generali preko svojih odvjetničkih timova pozvali na mir i dostojanstvo te da se ne prosvjeduje, a posebice da se njihova imena ne koriste za skupljanje političkih bodova.

16.04.2011. 11:21:36
http://metro-portal.hr/branitelji-prosvjeduju-zbog-osude-gotovine-i-markaca/57787/