Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2010. 19:52:10
POTVRĐENA PRESUDA

Branimir Glavaš uhićen u BiH

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš uhićen je u Drinovcima i odveden u pritvor nakon što je Sud BiH potvrdio hrvatsku presudu

Branimir Glavaš
Branimir Glavaš (Damjan Tadić/Cropix)

Branimir Glavaš više nije na slobodi niti u Bosni i Hercegovini. Glavaš je uhićen večeras u Drinovcima gdje živi otkako je u Zagrebu osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

Njegov zagrebački odvjetnik Ante Madunić potvrdio je Hini da se kasno poslijepodne telefonom čuo s Glavašem u trenutku uhićenja.

"Službeno nisam obaviješten o čemu je riječ no pretpostavljam da je Glavaš pritvoren jer je Sud u BiH potvrdio presudu izrečenu u Hrvatskoj kojom je Glavaš za ratne zločine osuđen na osam godina zatvora", kazao je Madunić. Dodao je da Glavaš ima tri dana za podnošenje žalbe na određivanje pritvora i 30 dana za žalbu na odluku o potvrđivanju presude.

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić u utorak navečer nije mogla potvrditi informaciju o Glavaševu uhićenju kao ni to da je Sud BiH potvrdio zatvorsku presudu koju je Glavašu ranije pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske.

Ročište po zahtjevu Hrvatske za upućivanje Glavaša na izdržavanje zatvorske kazne na Sudu BiH održano je 20. rujna. Tada je najavljeno kako će presuda u ovom slučaju biti donesena "u što skorije vrijeme". (hina/metro-portal)

28.09.2010. 19:52:10
http://metro-portal.hr/branimir-glavas-uhicen-u-bih/48873/