Metro-portal.hr

objavljeno 16.07.2011. 09:41:00
ZAMOR

Brač: Očekuje se dolazak još vatrogasaca

Vatrogasci koji su na terenu, zbog dugotrajnosti u gašenju požara koji je izbio u četvrtak poslije podne, osjećaju zamor te se idućih dana mogu očekivati dolasci novih vatrogasnih smjena

Požar na Braču

Na gašenju požara na Braču angažirane su noćas 32 vatrogasne postrojbe iz Dalmacije sa više desetaka vozila, a u subotu se očekuje dolazak još 70-ak vatrogasaca s 15-ak vozila, izvjestili su noćas u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, a javlja Hina.

Vatrogasci koji su na terenu, zbog dugotrajnosti u gašenju požara koji je izbio u četvrtak poslije podne, osjećaju zamor te se idućih dana mogu očekivati dolasci novih vatrogasnih smjena. Vatrogasci su izvjestili da se na Braču planira i podizanje šatora za njihov odmor, jer se požar, po njihovoj procjeni, neće uspjeti lokalizirati idućih nekoliko dana.

Gašenje požara je otežano zbog teško pristupačnog terena na kojem plamti, te su vatrogasci usredotočeni na spriječavanje vatrene stihije od prodora u naseljena mjesta na Braču kako bi se zaštitile kuće i materijalna imovina, objasnili su noćas dežurni vatrogasci.

16.07.2011. 09:41:00
http://metro-portal.hr/brac-ocekuje-se-dolazak-jos-vatrogasaca/61341/