Metro-portal.hr

objavljeno 08.12.2009. 16:55:02
alternativni bor

Izradite vlastito božićno drvce

Kako bi izgledalo da svoje božićno drvce pokušate napraviti od svjetlećih cijevi?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)

Uskoro ce nam tržnice i ulice početi vrvjeti ponudom božićnih drvca koje ćemo s ljubavlju okititi u društvu naših najmilijih. Za one kojima je poslije-praznično raskićivanje tih istih drvca prava noćna mora, koja uključuje mnogobrojne iglice koje će mjesecima pronalaziti po svim uglovima kuće ili naprosto za one koji razmišljaju o alternativnim rješenjima, evo nekoliko ideja.

Kako bi izgledalo da svoje božićno drvce pokušate napraviti od svjetlećih cijevi? One se sastoje od niza minijaturnih žaruljica spojenih u serijsko-paralelnu kombinaciju i zalivene su u obojenu PVC cijev. Cijevi se mogu presavijati i oblikovati u željene oblike, bez bojazni od pucanja, a mogu se jednostavno skraćivati na za to predviđenim mjestima, bez posebnog alata (skalpelom ili nožem).

Željeni oblik najbolje je postaviti na neku kontrastnu podlogu (na primjer papir crne boje) te nalijepiti na ravnu površinu.

Oslikano ili stakleno drvce

Zid, vrata ili bilo koja druga ravna površina u vašem stanu, izuzetno su zahvalne podloge na kojima možete dizajnirati svoja unikatna drvca. To pogotovo vrijedi ukoliko se, na primjer, nakon blagdana spremate uhvatiti ličenja ili renoviranja. Ukoliko to nije slučaj, na odabranu podlogu selotejpom nalijepite papir i stvaranje može početi.

Posudite djetetovu temperu ili vodene bojice, ili još bolje, dajte ih i djetetu te zajedničkim snagama oslikajte vaše idealno drvce. Osim boje, upotrijebite i ostale materijale za ukrašavanje, recimo raznobojne staklene kamenčiće koja možete kupiti u svakoj boljoj trgovini za hobi i umjetnost te ih ljepilom pričvrstite na željenu podlogu u bojama i oblicima svojstvenim samo vama.

Drvce-skulptura

Svoju skulpturu bora u željenoj visini, od mini borića koje možete postaviti na stoliće u domu pa do one samostojeće, visine koju vam dopušta strop, možete napraviti od bilo kojeg materijala koji se može fino savijati.

Predlažemo tanku bakrenu ili mesinganu žicu koju možete saviti običnim kliještima i oblikovati kružnim pokretnima te na taj način postići dojam jednostavnosti i elegancije u vašem domu.

Pročitajte više na She.hr

08.12.2009. 16:55:02
http://metro-portal.hr/bozicno-drvce-ili-nesto-drugo/28152/