Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2012. 16:36:00
GRINCH S KAPTOLA

Bozanić je ukrao Božić, kaže Jovanović

Željko Jovanović ipak je pokazao poštovanje prema Kaptolu u svojim odgovorima, no glatko je odbio bilo koji prijedlog argumentima koji se ne daju pobiti

Bozanić je ovogodišnji Grinch?
Bozanić je ovogodišnji Grinch? (Arhiva)

Kardinal Josip Bozanić ukrao je Božić građanima svojom ofenzivom na zdravstveni odgoj točno prije i za Božić, kaže ministar Jovanović, dodajući da napad na Božić definitivno nije očekivao s oltara. 

Iako je još jučer rekao da više neće trošiti vrijeme na Crkvu i njene srednjevjekovne stavove, popustio je pred novinarima, jasno naglasivši da se on ne svađa ni sa kim, već zastupa stavove Ministarstva.

Ponovio je da Crkva i udruge slobodno mogu ponuditi izvannastavne aktivnosti po svojim željama, no da u školi za njih mjesta nema, a na Bozanićevu izjavu da škole nisu državne nego javne odgovorio je da je za javne škole koje se financiraju iz državnog proračuna odgovorno njegovo Ministarstvo i pripadajuće agencije. 

Prijedlog o javnoj raspravi kuriluluma Zdravstvenog odgoja odbacio je kao nemoguć, jer se niti o jednom kurikulumu školskih predmeta ne vodi javna rasprava, pa neće niti o Zdravstvenom odgoju.

27.12.2012. 16:36:00
http://metro-portal.hr/bozanic-je-ukrao-bozic-kaze-jovanovic/75641/