Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2011. 17:51:00
MAMINJO SHOW

Boysi na presici žestoko verbalno napali Mamića

Na današnjoj se konferenciji za novinare Zdravko Mamić dotaknuo gotovo svih aktualnih nogometnih tema, osim onih zbog kojih je sazvao sjednicu

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što je najavio kako će na današnjoj presici govoriti isključivo o planovima za budućnost vezanim uz pojačanja te novi stručni stožer, tema konferencije za novinare Zdravka Mamića bila je sve osim toga, prenosi Hina.

"Ovog trenutka ni u primislima nemam tko bi mogao biti novi trener Dinama jer je teško izabrati pravog trenera, a i ovi aktualni problemi ne daju mi vremena. Sve je moguće pa i strani treneri, iako sam i dalje bliži domaćem treneru", kazao je Mamić i opovrgao novinske napise da je već pregovarao s trenerom Crvene zvezde Robertom Prosinečkim.

Osvrnuo se i na najnoviji slučaj uhićenja dvojice istaknutih članova nogometne organizacije Željka Širića i Stjepana Djedovića kazavši da s obzirom da se radi o predmetu USKOK-a ni on ni ostali članovi Izvršnog odbora HNS-a ne smiju ništa komentirati.

Na pitanje postoji li odgovornost predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića i članova Izvršnog odbora HNS-a u tom slučaju, Mamić je odgovorio potvrdno.

"Rekao sam Markoviću da više nikad ne može reći da nije odgovoran. Ja se zalažem za transparentnost. Treba nam vremena, ali smo odmah sazvali Izvršni odbor i time smo pokazali odgovornost. Mi smo mogli donijeti odluku da se raspustimo, ali to bi bilo kukavčki".

Upitan da komentira potez predsjednika Hrvoja Maleša koji je pomogao USKOK-ovim istražiteljima u slučaju Širić i Djedović, Mamić je kazao da on podržava sve akcije koje idu za raščišćavanjem situacije u nogometu, ali da ono što je napravio Maleš on nikada ne bi napravio.

"On je sada junak a zna se kako završavaju junaci", rekao je Mamić.

Tijekom konferencije dogodio se i manji incident kada je grupa navijača iz skupine Bad Boysa prekinula Mamića

Pitajući ga za menadžerske poslove njegovog sina oko prodaje igrača Dinama i poslove vezand za stolice na stadionu za što navodno postoji i prijava u USKOK-u.

"Ja se veselim dolasku USKOK-a zbog tih stolica. Puno puta su nas do sada kontrolirali i ništa nisu našli. Dinamo je najstransparentniji klub u Europi, najkontroliraniji klub u Europi", istaknuo je Mamić i naglasio da je u zadnjih 20-ak godina Dinamo je kažnjen 74 puta s otprilike milijun eura te tri utakmice bez gledatelja i bio na godinu dana izbačen iz Europe zbog takvih navijača.

Po njegovim riječima, u ovogodišnjem natjecanju Lige prvaka nikakvih problema nije bilo upravo zbog bojkota jednog dijela Bad Boysa.

12.12.2011. 17:51:00
http://metro-portal.hr/boysi-na-presici-zestoko-verbalno-napali-mamica/66314/