Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2019. 15:44:00
COOL

Bosonogi car na zatvaranju ZFF-a

Proglašenjem pobjednika i uz projekciju filma Bosonogi car u potpunosti snimljenog u Hrvatskoj i u hrvatskoj koprodukciji, u subotu, 16. studenog, završava službeni dio programa

Još samo sutra...
Još samo sutra... (ZFF)

Britka politička satira s brojnim povijesnim referencama u kojoj je ismijavanje postojano, a apsurdi uvjerljivi - to je Bosonogi car.

Proglašenjem pobjednika i uz projekciju filma Bosonogi car, novog ostvarenja redateljskog dvojca Petera Brosensa i Jessice Woodworth, u potpunosti snimljenog u Hrvatskoj i u hrvatskoj koprodukciji, u subotu, 16. studenog, završava službeni dio programa dosad najdužeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Film će na svečanoj hrvatskoj premijeri u kinu Tuškanac predstaviti producentica, scenaristica i redateljica filma Jessica Woodworth, glumac Titus De Voogdt, bugarski koproducent Stefan Kitanov, hrvatski koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić (Propeler Film), kostimografkinja Morana Starčević, kompozitor Alen Sinkauz, kompozitor i glumac Nenad Sinkauz te glumci Darko Stazić i Hassan Abdelghani.

Nakon otvaranja uz film o ostarjelom, bezidejnom gradonačelniku, Zagreb Film festival tako završava pričom o posljednjem belgijskom kralju koji postaje prvi car nacionalističke Nove Europe, a slavna Titova brijunska vila, gdje je Bosonogi car i sniman, postaje mjestom definitivnog kolapsa ideje ujedinjene Europe.

15.11.2019. 15:44:00
http://metro-portal.hr/bosonogi-car-na-zatvaranju-zff-a/121940/