Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2010. 19:54:01
KRIMINALNI MILJE

Borovec: Jocićeve optužbe su sulude

Sulude su optužbe da ministar Karamarko stoji iza ubojstva Pukanića i da je postupak protiv Jocića politička zavjera, kaže Krunoslav Borovec

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/Cropix)

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je danas da su sulude optužbe da iza ubojstva suvlasnika tjednika "Nacionala" Ive Pukanića stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, što je danas na suđenju u Beogradu rekao Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, kojeg se tereti da je organizator umorstva Ive Pukanića.

"Sulude su optužbe da ministar Karamarko stoji iza ubojstva Pukanića i da je postupak protiv Jocića politička zavjera", rekao je Hini Krunoslav Borovec.

Uobičajeno je, smatra Borovec, da pripadnici kriminalnog miljea, posebice organiziranog, pribjegavaju taktici diskreditiranja tijela (policija i pravosuđe) koja protiv njih vode postupak ili su započela njihov progon te da žele kao nezakonite ili neutemeljene prikazati dokaze koje ih terete.

U MUP-u u prvi tren nisu željeli komentirati Jocićevu tvrdnju već su samo kratko rekli da nisu ni očekivali da će na početku suđenja u Beogradu priznati ubojstvo.

Jocić je danas, drugog dana suđenja, iznoseći obranu od optužbe da je organizirao i financirao Pukanićevo ubojstvo, najavio da će na suđenju iznijeti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci.

Kasnije je objasnio da u izjavi o hrvatskom ministru nije mislio da je Karamarko organizator ubojstva Pukanića, već da sprječava uhićenje pojedinih osoba koje su s tim povezane. Jocić je kazao kako su neke osobe već uhićene i da je on htio reći da Karamarko usmjeruje istragu prema Srbiji i Jociću. (hina/metro-portal)

21.04.2010. 19:54:01
http://metro-portal.hr/borovec-jociceve-optuzbe-su-sulude/38388/