Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2010. 17:31:00
DESNICA NA NOGAMA

Boris Tadić u četvrtak u Vukovaru, HSP poziva na prosvjed

Tijekom svojeg boravka u našoj zemlji, srbijanski predsjednik će obići Vukovar i Paulin Dvor i položiti vijence žrtvama Domovinskog rata - desničarske strukture se protive

HSP Vukovar
HSP Vukovar (Damir Glibušić/CROPIX)

Hrvatski politički vođe premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipović u četvrtak putuju za Vukovar gdje će ugostiti srpskog predsjednika Borisa Tadića. Potvrda te informacije stiže sa današnjeg sastanka održanog na najvišoj državnoj razini na Pantovčaku, ali Vlada još službeno nije obavijestila javnost o premijerkinom putu na istok zemlje. Boris Tadić za dva dana dolazi u Hrvatsku neslužbeno.

Tijekom svojeg boravka u našoj zemlji, srbijanski predsjednik će obići Vukovar i Paulin Dvor; prema najavama oba predsjednika bi trebala položiti vijence hrvatskim žrtvama Domovisnkog rata s Ovčare nakon čega će se uputiti do Paulina Dvora da isto učine i za srpske žrtve. Predsjednici će pored svega navedenog razgovarati i s obiteljima nestalih i stradalih. U međuvremenu srpski mediji najavljuju i nove posjete svojega predsjednika Hrvatskoj i to u službenom smislu. Na kraju spomenimo i to da je najavljeni dolazak Borisa tadića u Vukovar izazvao niz burnih reakcija ekstremne političke desnice i desničarskih organizacija koje pozivaju građane na prosvjed.

Vukovarski HSP, na primjer, priprema "doček" srbijanskom predsjedniku Borisu Tadiću i poziva sve Vukovarce, posebno braniteljske i stradalničke udruge, da se toga dana "spontano mirno okupe" pokraj ceste od vukovarskog Vodotornja prema Ovčari, kojom bi, tvrde, Tadić morao proći. Novinarima su pokazali i pripremljene transparente. Među ostalim, riječ je o natpisima "Mir(no) dok prolaze" i "Ivo, radiš krivo" te "Priznaj agresiju" i "Genocid na sud", kao i poruka "Dobro nam otišli". Protiv dolaska Borisa Tadića je barem 50 posto Vukovaraca, tvrdi dopredsjednik vukovarskog HSP-a, Petar Macut (prvi s desna na naslovnoj fotografiji).

02.11.2010. 17:31:00
http://metro-portal.hr/boris-tadic-u-cetvrtak-u-vukovaru-hsp-poziva-na-prosvjed/50614/