Metro-portal.hr

objavljeno 22.12.2011. 10:27:21
SJEDNICA

Boris Šprem novi predsjednik Sabora

Na konstituirajućoj sjednici Sabora koja je počela danas u 10 sati SDP-ov Boris Šprem izabran je za predsjenika 7. saziva Sabora

Boris Šprem novi je predsjednik Sabora
Boris Šprem novi je predsjednik Sabora (screenshot Dnevnik.hr)

Jednoglasnim izborom Borisa Šprema za predsjednika konstituiran je 7. saziv Sabora. Za Šprema je glasovalo svih 130 zastupnika prisutnih na sjednici

Zastupnik SDP-a Boris Šprem jednoglasno je izabran za predsjednika sedmoga saziva Hrvatskog sabora, javlja HRT. Svih 130 zastupnika koji su bili prisutni na sjednici dalo je upravo Špremu svoj glas.

Među prisutnima u sabornici našli su se i predsjednik Republike Ivo Josipović, kao i brojni predstavnici vjerskih zajednica, sindikata, udruga, dosadašnji predsjednici Sabora te članovi HAZU-a.

Potpredsjednici će biti Josip Leko, Nenad Stazić, HNS-ov Milorad Batinić, te HDZ-ovi Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

Vladajuću većinu (SDP, HNS, IDS i HSU) činit će 80 zastupnika, a potporu će joj davati i osam zastupnika nacionalnih manjina. Oporbu u Saboru činit će 47 zastupnika iz HDZ-a zajedno s partnerima iz HGS-a i DC-a, po šest iz Hrvatskih laburista i HDSSB-a, dva zastupnika s nezavisne liste Ivana Grubišića te po jedan iz HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević. 

Izvanredna sjednica nastavit će se i u petak, kada će mandatar Zoran Milanović Saboru predstaviti članove svoje vlade i njezin program te zatražiti glasovanje o povjerenju.

22.12.2011. 10:27:21
http://metro-portal.hr/boris-sprem-novi-predsjednik-sabora/66609/