Metro-portal.hr

objavljeno 15.01.2010. 17:53:40
PRESLAGIVANJE

Boris Šprem: Neće biti previranja u Gradskoj skupštini

Ako se neki odluče za neku drugu političku opciju, to je njihova stvar, izjavio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković/Cropix)

Po mojoj ocjeni neće biti nikakvih, pogotovo ne većih previranja u Gradskoj skupštini grada Zagreba nakon predsjedničkih izbora, izjavio je danas novinarima predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem.

"Jer, ako se možda neka imena, pojedinci, odluče za neku drugu političku opciju, a izabrani su na listi SDP-HSU, to je njihova stvar. Međutim, to neće promijeniti omjer snaga u skupštini i uredno funkcioniranje gradske koalicijske vlasti", smatra Šprem.

"Nije isključeno da ćemo mi biti uskoro u koaliciji s još nekim drugim političkim opcijama u skupštini koje su, naravno, bliske SDP-u", izjavio je za Hinu Šprem nakon otvorenja Knjižnice Gradske skupštine i tradicionalnog novogodišnjeg susreta s novinarima koji prate rad skupštine.

Otvorena knjižnica Gradske skupštine

Knjižnica Gradske skupštine Grada Zagreba otvorena je u zgradi Stare gradske vijećnice u kojoj je oko 2000 knjiga, od toga 1400 naslova te periodika iz ekonomije, politologije, filozofije, sociologije, psihologije, urbanizma, sporta....

Sakupivši brojne knjige i publikacije, odlučili smo ih objediniti u našoj Staroj gradskoj vijećnici i otvoriti Knjižnicu za naše korisnike - gradske zastupnike, novinare, stručnjake, zaposlenike..., istaknuo je Šprem.

Dodao je da su zamolili Ministarstvo kulture, nakladničke kuće i nekolicinu fakulteta zagrebačkog Sveučilišta da im pomognu u popunjavanju knjižnog fonda i tako pridonesu kvaliteti. "Sa zahvalnošću naglašavam da su se brojne ustanove i pojedinci odazvali i da su darovali svoja izdanja i stručnu literaturu iz zaliha svojih fundusa", naglasio je Šprem te im uručio zahvalnice. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 17:53:40
http://metro-portal.hr/boris-sprem-nece-biti-previranja-u-gradskoj-skupstini/30765/