Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2013. 14:33:00
MA DA?

Bore su ogledalo zdravlja

Naše lice je stručnjacima kao otvorena knjiga iz koje mogu pročitati što smo doživjeli u životu

Bore puno govore o nama
Bore puno govore o nama (Arhiva)

Znanstvenici tvrde da je dovoljan i jedan pogled na lice neke osobe da bi se otkrilo što se zapravo zbiva u njoj, a ako su oči ogledalo duše, jednako bi se moglo reći i za cijelo lice.

Naime, naše lice ima bore, koje osim što su vidljiv znak starenja također odaju što smo u životu proživjeli i kakva smo ličnost. 

Male bore uz vanjske rubove očiju mogu se povezati s bolovima u očima i glavoboljom, a krase osobe koje se poigravaju sa suprotnim spolom, srame se i odriču ljubavi.

Bore ispod oka u ravnini zjenice povezujemo s nezadovoljstvom, nemogućnošću izražavanja osjećaja i tužnim mislima, dok sa zdravstvene strane ukazuju na moguće probleme s bubrezima. 

Bora koja ide od unutrašnjeg ruba lijeve obrve do unutrašnjeg ruba oka ukazuje na osobu koja je okupirana sama sobom i prilično depresivna, a uz to može imati upalu desni zbog oslabljenog imuniteta. 

Jednaka bora na desnom oku pokazuje probleme s probavom i anksioznost, a pritom se osoba koja ju ima previše fokusira na neka događanja i osobe, zbog svoje osjećajnosti i oštrog promatračkog oka. 

Bora s desne strane lica, od nosa prema vanjskom rubu lica pokazuje jaku napetost u osobi zbog vanjskih utjecaja, a takvi ljudi često pate od nesanice i glavobolje. 

Uspravna bora od sredine obrva ukazuje na osobu koja ne podnosi autoritete, no njihova odlučnost i čvrstoća traju samo dok postižu što žele, u suprotnom se predaju osjećaju nemoći.

Dvije ravne bore od unutrašnjih rubova obrva prema čelu znak su anksioznosti koja ne dozvoljava donošenje odluka, a sa zdravstvene strane ukazuje na probleme u radu jetre. 

22.07.2013. 14:33:00
http://metro-portal.hr/bore-su-ogledalo-zdravlja/79395/