Metro-portal.hr

objavljeno 08.10.2013. 16:11:00
SAVJETI

Bore se pojavljuju zbog loših navika

Jeste li ikad stali pred ogledalo i zapitali se otkud sad te bore na vašem licu? E, pa, vjerujte, nije se dogodilo preko noći

Mladolik izgled je nadohvat ruke
Mladolik izgled je nadohvat ruke (Arhiva)

Starenje kože jedan je od procesa u tijelu na koje možemo utjecati vrlo učinkovito u slučaju da slijedimo jednostavne naputke. Kako stari koža? Kolagen u koži polako se razgrađuje i mi starimo i dobivamo bore, no tome se može doskočiti.

Nisu uvijek potrebne skupe anti-age kreme ili slično, jer tri su glavna faktora koja ubrzavaju proces starenja kože - pušenje, stres i prekomjerno izlaganje suncu. Riješite se sva tri i koža će starjeti daleko sporije. 

>> Pet namirnica za lice bez bora <<

Prehrana je ta koja će proces starenja kože dodatno ubrzati ili okrenuti proces i pomladiti je, no morate jako paziti što imate u tanjuru. Rajčice pune likopena kombinirane s maslinovim uljem ublažit će posljedice prekomjernog izlaganja suncu i oštećenja stanica kože, primjerice.

Vitamin C pomaže u izgradnji kolagena, stoga navalite na agrume ili, još bolje, borovnice koje su prepune tog vitamina, snažnog antioksidansa koji svojim dvostrukim djelovanjem briše bore s lica i pomlađuje nas. 

>> Bore su ogledalo zdravlja <<

Vitamin E i omega-3 masne kiseline također obnavljaju sloj kolagena ispod kože, a njih možemo naći u sjemenkama suncokreta i ribljem ulju, koje sada nije grozno nego fino rafinirano i može se lako nabaviti za svakodnevnu konzumaciju. 

08.10.2013. 16:11:00
http://metro-portal.hr/bore-se-pojavljuju-zbog-losih-navika/80919/