Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2015. 16:19:00
SAVJETI

Bore nestaju u kućnoj radinosti

Umjesto da ostavljate pravo bogatstvo u drogerijama na kremice za peglanje bora, zavirite u svoju kuhinju i riješite problem na prirodan način

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Bore u određenoj dobi postaju prava noćna mora, a kad se pojave obično nastaje trka do prve drogerije po neku "čudotvornu" kremu ili serum. No, prave stvari koje će vratiti licu ljepotu nalaze se u - kuhinji!

Naime, ono što će na prirodan način izgladiti bore jest hrana koja potiče stvaranje kolagena, a to su namirnice bogate vitaminom C i omega-3 nezasićenim masnim kiselinama na prvom mjestu.

Grejp je svojim visokim udjelom vitamina C odličan za poticanje stvaranja kolagena, bilo kao hrana, a još bolje kao dio prirodnih maski. 

Kava je omiljeni jutarnji napitak, a kofein odlično stimulira cirkulaciju i pozitivno djeluje na prokrvljenost lica. Uz to, mljevena se kava može iskoristiti za dobar domaći piling ili kao maska za regeneraciju kose i kože.

Orasi orašasti plodovi puni su omega-3 nezasićenih masnih kiselina koje potiču stvaranje kolagena, no zbog njihove kaloričnosti dnevni unost mora se ograničiti na 50 grama dnevno.

Sir sa svojim visokim udjelom kalcija snaži zubnu caklinu i potiče proizvodnju sline koja će se svojim prirodnim sastojcima najbolje boriti protiv karijesa i bakterija.

Zob je sjajan doručak pun aminokiselina vitamina E koji će zajedno njegovati kožu, boriti se protiv slobodnih radikala i ublažiti posljedice pretjeranog izlaganja suncu. Naravno, radi se o nerafiniranim zobenim pahuljicama, pa pazite što kupujete. 

21.04.2015. 16:19:00
http://metro-portal.hr/bore-nestaju-u-kucnoj-radinosti/91312/