Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2019. 11:15:00
ZAPAMTITE :)

Bore govore mnogo o našem zdravlju

Naše tijelo uz bore može slati upozoravajuće poruke i znakove koje definitivno ne smijete ignorirati

Provjerite svoje bore
Provjerite svoje bore (Arhiva)

Bore na licu, osim što su pokazatelji godina, mogu otkriti mnoge detalje o vašem zdravlju. Naše tijelo uz bore može slati upozoravajuće poruke i znakove.

Vodoravne se bore na čelu često nazivaju i borama zabrinutosti. One ukazuju na to da ste pod velikim stresom i znak su da trebate usporiti i opustiti se.

Uz to, bore na čelu povezane su sa želucem - mogu ukazivati na pretjeran unos šećera i masti ili nedovoljan unos vode.

Vertikalna bora uz desnu obrvu može biti pokazatelj da jetra ne funkcionira kako treba.

Zato unosite što više namirnica koje mogu potaknuti zdravlje jetre - zeleno lisnato povrće, slatko voće i cjelovite žitarice. Ako imate boru uz desnu obrvu, umanjite unos kave, začinjene hrane i soli, a ako sumnjate na ozbiljnije probleme s jetrom, potražite pomoć liječnika.

S druge strane, bora uz lijevu obrvu direktno je povezana sa slezenom i ukazuje na njen slabiji rad. Ako želite zdravu slezenu, smanjite s unosom šećera, a jedite slatko sušeno voće.

Ako imate boru na prijelazu između nosa i čela, to može biti znak da patite od sezonskih alergija. Ona može ukazivati i na nizak libido.

Bore uz vanjski dio očiju imaju osobe osobe koje se dosta smiju. Ali, one mogu nastati i ako imate oslabljen vid i ako naprežete oči kako biste bolje vidjeli.

Ove bore su povezane i s unutarnjim organima kao što su želudac, bubrezi i jetra, odnosno mogu upućivati na to da ovi organi ne rade kako treba.

Ako imate bore i krugove ispod očiju, moguće je da imate problema s radom bubrega, a stanje možete poboljšati povećanjem unosa voća, povrća i vode. One mogu ukazivati i na oslabljenu cirkulaciju. Redovito masirajte ruke i noge, vježbajte, a ako osjećate veće probeme, obratite se ljekaru.

Mnogi od nas imaju vertikalne bore sa strane usana. Strane usana direktno su povezane s debelim crijevom, a njegovo dobro zdravlje veoma je važno za cijeli organizam. Ako imate bore oko usana, počnite redovito vježbati i povećajte unos vlakana, vitamina D i vode.

Bore iznad gornje usne najčešće imaju pušači. Ako ne pušite, a primijetili ste takve bore, možda imate problema s radom slezene. Povećajte unos korjenastog povrća poput repe i mrkve. A ako imate boru ispod donje usne i odmah iznad brade, postoji velika vjerovatnoća da zadržavate negativne osjećaje, što opet nikako nije dobro za vaše zdravlje.

Mrlje na usnama mogu biti posljedica loše cirkulacije, zbog čega trebate početi redovno vježbati. Mogu ukazivati i na problem s radom debelog crijeva, pa morate počesti sa zdravijim prehrambenim navikama i povećati unos vlakana.

Bore na vratu mogu biti posljedica prekomjerne tjelesne težine, ali su također povezane sa štitnom žlijezdom. Povećajte unos cinka i smanjite unos glutena. Ako sumnjate na ozbiljnije probleme u radu štitnjače, obratite se liječniku.

Vene na sljepoočnicama mogu biti znak visokog krvnog pritiska i stresa. Redovno se opuštajte i usvojite zdravije prehrambene navike - povećajte unos banana, smanjite unos soli i češće vježbajte kako biste regulirali nivo krvnog tlaka.

13.07.2019. 11:15:00
http://metro-portal.hr/bore-govore-mnogo-o-nasem-zdravlju/119528/