Metro-portal.hr

objavljeno 29.07.2013. 13:54:00
SAMO NAPRIJED!

Borba za skate pool skulpturu se nastavlja!

Nakon sramotnog čina pokušaja rušenja skulpture, u četvrtak, 25. srpnja, članovi udruge Shpalin te njihovi prijatelji i poznanici odlučili su organizirati mirno okupljanje

Skate park u SC-u mora ostati!
Skate park u SC-u mora ostati! (Arhiva)

Petak, 26.srpnja obilježen je mirnim okupljanjem građana i zaljubljenika u skate kulturu i urbanu umjetnost u Studentskom centru u Zagrebu kao reakcija na riješenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja da se umjetničko djelo svjetski priznatog autora Sergeja Vutuca i Art of Asfalt kolektiv magazina ( ekstremno - sportski magazin koji uređuje skate klub Shpalin) ukloni.

Velik broj okupljenih dokazao je da ovaj projekt nije samo utočište skatera već jedinstvena interaktivna socijalna skulptura čiji je značaj prepoznat diljem svijeta te je u šest godina, od kada je napravljena, postala žarište brojnih kulturnih manifestacija; natjecanja, izložbi, koncerata, filmskih večeri i brojnih drugih kulturnih događanja.

Nakon sramotnog čina pokušaja rušenja skulpture, u četvrtak, 25. srpnja, članovi udruge Shpalin te njihovi prijatelji i poznanici odlučili su organizirati mirno okupljanje građana kako bi ukazali na važnost ovog jedinstvenog objekta. Isti će iskorisiti svoje pravi na žalbu, kao direktnih korisnika ovog umjetničkog djela, te su u kontaktu i s uredom gradonačelnika i čekaju daljnji razvoj događanja. 

U subotu, 27.srpnja na skate pool skulpturi održan je contest skatera dok je jutros, 29. srpnja grupa skatera i građana mirno i spremno dočekala bagere u osam ujutro. 

Borba se nastavlja!

Organizatore u njihovoj borbi podržavaju brojne svjetske i domaće institucije i mediji. 

U prilogu donosimo pismo potpore uglednih institucija i časopisa, zaljubljenika u skate kulturu i umjetnost, Trasher skateboard magazine, Confusion International Skateboard Magazine, Skateborad Museum i dr.

Apeliramo na građane da nam se pridruže i podrže ovaj jedinstveni projekt!

29.07.2013. 13:54:00
http://metro-portal.hr/borba-za-skate-pool-skulpturu-se-nastavlja/79552/