Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2008. 06:31:00
Festival de Cannes 2008.

Borba za sina

Odličan novi film velikog Clinta Eastwooda

Angelina Jolie kao hrabra majka koja se bori protiv zavjere i očajnički pokušava pronaći svog pravog sina
Angelina Jolie kao hrabra majka koja se bori protiv zavjere i očajnički pokušava pronaći svog pravog sina

Evo ga, veliki film kojismo čekali od početka festivala. Clint Eastwood, koji se bliži 78. godini života, daje nam majstorsku demonstraciju filmske umjetnosti tijekom  dva sata i dvadeset jednu minutu fantastičnog filma koji vam zadržava pažnju svake sekunde.

Tema je sama po sebi intrigantna - kombinacija uprizorenja određenog vremenskog razdoblja i psihološkog trilera koji koketira s fantastičnim.

Istinita priča započinje u Los Angelesu 1928. godine kada sin Christine Collins nestane. Pet mjeseci kasnije pronalaze joj dijete i vraćaju joj ga... ali to nije njezino dijete. Što se ona više buni, to je više označavaju kao luđakinju, ali istodobno se otkriva duboka korupcija u društvu, od policije i socijalnih službi do bolnica. Umjesto da je zaštite i obnove potragu za njezinim sinom, policija je smješta u bolnicu. Cijelo to vrijeme serijski ubojica otima djecu i ubija ih na svom ranču.

The Exchange (Zamjena)SAD, 2008.
Režija: Clint Eastwood
Scenarij:
J. Michael Straczynski
Uloge: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Eore

Na početku filma Cristina kaže svom sinu, ‘Nikad ne započinji borbu, ali je uvijek završi’. I ona slijedi svoj savjet, napavši moćne institucije uz pomoć svećenika vidovnjaka i velikodušnog odvjetnika.

Čemu se najviše divimo u filmu? Vrhunskoj mješavini neprestane napetosti, fino usklađenog prikaza razdoblja, blagih boja i očaravajućih interpretacija.

Angelina Jolie je naprosto fantastična. Ovdje nije samo prekrasno lice, već i majka slomljenog srca koja se baca u borbu za svog sina kako bi odbacila opciju nemoguće boli da ga je zauvijek izgubila.

Piše: Piše: Jennifer Lesieur, Metro Francuska
21.05.2008. 06:31:00
http://metro-portal.hr/borba-za-sina/7549/