Metro-portal.hr

objavljeno 15.06.2011. 10:50:00
NEMA PREDAJE

Borba čovjeka i fotoaparata

Frank i Rita nisu se uspjeli uslikati za Frankov 84. rođendan, ali su zato postali Internet zvijezde

Ptičica!
Ptičica! (Youtube)

Bitka sa tehnologijom koja se iz dana u dan sve brže razvija ponekad je previše i za najbolje od nas. Baš zbog te činjenice imamo puno razumjevanja za ovaj simpatičan par u najboljim godinama dok pokušavaju iskoristiti blagodati moderne tehnike i napraviti jednostavnu rođendansku fotografiju.

Rita i Frank pokušali su se za Frankov 84. rođendan uslikati pomoću kamere na svom novom iMac-u, ali se ispostavilo da toliko očekivani „klik" tradicionalnih fotoaparata nikako ne dolazi.

Ovaj iznimno simpatični video postao je pravi hit na Youtubeu, gdje ga je u trenutku dok ovo pišemo pogledalo preko 850.000 ljudi.

Video počinje sa Ritom i Frankom u punoj ratnoj spremi, Rita nosi crveni ruž za usne dok Frank drži veliku rođendansku tortu. Nakon nekoliko sekundi poziranja „u prazno" Rita shvaća da nešto nije kako treba.

„Ja ne čujem nikakvo klikanje. Čuješ li ti klikanje?" upita muža.

Shvativši da je situacija postala ozbiljna i da se Macov program za fotografiranje odbija predati bez borbe, Rita napada svim raspoloživim sredstvima i vadi svoje naočale za čitanje. Nakon kratkog uvjeravanja programa da je upravo on taj koji je tu da služi nama ljudima, a ne obrnuto, Rita ponovo počinje odbrojavanje.

„Jesi li čuo klik? Jesi li čuo klik?" ubrzo opet zbunjeno upita Franka.

Frank odgovara da nije i u maniri iskusnog starog lisca zaključuje da će se ova bitka morati odigrati neki drugi dan te spušta tortu. Rita se odbija predati i diplomatski odlučuje još malo „vježbati".

Jesu li nakraju uspjeli uslikati tu nesretnu rođendansku fotografiju možda nikad nećemo saznati, ali ovjekovječeni slučajno upaljenom kamerom svakako su na odličnom putu prema zvjezdanim internetskim prostranstvima.

15.06.2011. 10:50:00
http://metro-portal.hr/borba-covjeka-i-fotoaparata/60159/