Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2010. 12:34:23
CIJENA? PRAVA SITNICA

Bondov Aston Martin prodan na dražbi za 4,6 milijuna dolara

Američki poslovni čovjek kupio je Aston Martin Jamesa Bonda iz 1964. godine za 4,59 milijuna dolara na dražbi u Londonu

Aston Martin
Aston Martin (Wikipedia)

Automobil koji je vozio Sean Connery u ulozi rafiniranog i opasnog britanskog tajnog agenta u filmovima "Goldfinger" i "Operacija Munja" ipak je prodan za manje od predviđenih 5,5 milijuna dolara poslovnom čovjeku Harryju Yeaggyju, priopćila je aukcijska kuća RM Auctions. "Taj automobil sam oduvijek želio, uostalom to je najslavniji auto na svijetu", rekao je Yeaggy. "Plani mi je izložiti ga u mom privatnom muzeju automobila u Ohiu takva kakav je".

Yeaggy je tek drugi vlasnik tog prepoznatljivog srebrnog automobila. Prodavatelj Jerry Lee, vlasnik radio postaje u Philadelphiji, automobil je kupio izravno od tvornice Aston Martin Lagonda 1969. godine. Yeaggyjev automobil jedan je od dva i jedini preostali originalni Bondov DB5 koji se pojavio na filmskim platnima s Conneryjem za volanom.

Automobil je prodan sa svim specijalnim napravama među kojima su strojnice, za metke neprobojni štit, tablicama koje se okreću, uređajem za praćenje, raspršivačem ulja i drugima. Nekoliko je naprava potpuno funkcionalno no strojnice nisu prave. Lee namjerava prihod od prodaje dati u dobrotvorne svrhe. (hina/metro-portal)

28.10.2010. 12:34:23
http://metro-portal.hr/bondov-aston-martin-prodan-na-drazbi-za-4-6-milijuna-dolara/50426/