Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2010. 08:01:00
HITOVI

Bon Jovi osvaja glazbene ljestvice

Kompilacija najvećih hitova u tri desetljeća karijere prodaje se bolje nego i jedan album grupe do sada

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Lupa promotion)

Bon Jovi sa kompilacijom hitova "Greatest Hits"  osvajaju top liste diljem svijeta, te se nalaze na samom vrhu europske Bilbordove ljestvice. Album uključuje hitove benda unazad 3 desetljeća kao i najnoviji hit singl "What Do You Got? " koji je postao najbrže rastući radio singl u povijesti benda. Već u prvom tjednu album je prodajom nadmašio hit album iz 1994. godine pod nazivom "Cross Road" , a koji je do danas širom svijeta prodan u 21,5 milijuna primjeraka što dodatno potvrđuje status Bon Jovi-a kao jednog od najvećih svjetskih rock bendova.

Album "Greatest Hits"  debitirao je u Top 5 u preko 20 zemalja širom svijeta- Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Norveškoj, Španjolskoj, Švicarskoj, Austriji, Nizozemskoj, Novom Zelandu, Argentini i Koreji , Japanu, Meksiku  uključujući i Sjedinjene Američke Države. Izniman uspjeh albuma fantastična je uvertira za veliku svjetsku turneju koju je bend započeo u Velikoj Britaniji priredivši nevjerojatan koncertni spektakl . U tjednu izdavanja albuma Bon Jovi su održali koncert  u New Yorku na "Best Buy Theatreu"  koji je emitiran za milijune ljudi koji su ga mogli pratiti uživo preko YouTube-a. Bend je u svrhu promocije albuma gostovao u svjetski poznatim  talk show-ovima kao što su CBS-ov "The Late Show with David Letterman", NBC-ev "The Today Show" i A&E-ovi "Private Sessions".

Posljednji album benda "The Circle"  je njihov jedanaesti album, te je prošlog studenog također dostigao prvo mjesto na top listama brojnih zemalja . Nakon izlaska albuma bend je krenuo na veliku svjetsku turneju koju su Billboard i Pollstar prozvali najboljom turnejom prve polovice 2010. godine. Nakon niza rasprodanih koncerata kultni bend je najavio dodatne koncerte u SAD-u, Kanadi i Europi.  Turneja "Bon Jovi 2011 Tour" koju promiče AEG Live započinje u Sjevernoj Americi u veljači 2011. Godine.

Europsku turneju u kojoj će posjetiti 24 europska grada, Bon Jovi započinje upravo u Zagrebu. Koncert će se održati  8.lipnja 2011.godine na maksimirskom stadionu. Gostovanje benda Bon Jovi izazvalo je velik interes ljubitelja dobrog rocka te su ulaznice za Golden Circle  rasprodane samo deset dana nakon početka redovne prodaje. Pripremite se za najveći stadionski  spektakl 2011.g.  te požurite po svoju ulaznicu koju možete kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

 

Europska turneja

8. lipanj      Maksimir stadion, Zagreb, Croatia

10. lipanj     Ostragehege, Dresden, Germany

12. lipanj    Olympic Stadium, Munich, Germany

15. lipanj    Ullevaal Stadium, Oslo, Norway

17. lipanj     Olympic Stadium, Helsinki, Finland

19. lipanj      Horsens Stadium, Horsens, Denmark

22. lipanj     Murrayfield Stadium, Edinburgh, UK

24. lipanj    Old Trafford Cricket Ground, Manchester, UK

25. lipanj   Hard Rock Calling, Hyde Park, London, UK

29. lipanj      RDS Arena, Dublin, Ireland

30. lipanj       RDS Arena, Dublin, Ireland

8. srpanj       Kazlicesme Festival Site, Istanbul, Turkey

10. srpanj      Piata Constitutiei, Bucharest, Romania

13. srpanj      Esprit Arena, Dusseldorf, Germany

14. srpanj      Letzigrund Stadium, Zurich, Switzerland

16. srpanj      Maimarktgelande, Mannheim, Germany

17. srpanj     Stadio Frilui, Udine, Italy

20. srpanj     Olympic Stadium, Athens, Greece

22. srpanj     Ernst Happel Stadium, Vienna, Austria

24. srpanj      Zeebrugge Beach, Bruges, Belgium

27. srpanj     Estadio Olympico, Barcelona, Spain

29. srpanj     Estadio Anoeta, San Sebastian, Spain

31 . srpanj     Parque De Belavista, Lisbon, Portugal

24.11.2010. 08:01:00
http://metro-portal.hr/bon-jovi-osvaja-glazbene-ljestvice/51676/