Metro-portal.hr

objavljeno 18.09.2020. 09:01:00
NOVO DOBA

Bolje se radi od kuće?

Korištenje interneta tijekom kompletnog lockdowna povećalo za 40% na godišnjoj razini i da je i dalje na visokoj razini, usprkos ublažavanju mjera

Većina želi rad od kuće
Većina želi rad od kuće (Arhiva)

Više od polovine radnika izjavilo je kako ni pod razno ne očekuje povratak na posao pet dana u tjednu po osam sati, pokazalo je novo istraživanje telekomunikacijske kompanije TalkTalk

Bolje se radi od kuće

Novo izvješće pod nazivom "Lockdown Lessons" također je otkrilo da je 58% zaposlenih reklo kako se osjećaju produktivnije i bolje kada rade od kuće. 

Šefovi su se složili s tim da je 30% zaposlenika reklo da su ove promjene rada potaknule produktivnost, a 35% njih reklo je kako sada imaju bolje odnose s poslovnim partnerima nego prije, odnosno, da dolazi do boljih i većih suradnja.

Također se ispostavilo da, umjesto da putuju i spremaju se za posao, radnici to vrijeme iskorištavaju za učenje novih vještina i hobija.

Zaposlenici su kuhali, učili novi jezik, bavili se vrtlarstvom...

Otprilike 40% ispitanika je reklo da su, za vrijeme lockdowna, gledali poučne videe, a čak ih je 16% upisalo neki tečaj online. Svaka četvrta zaposlena osoba, koja je sudjelovala u istraživanju, počela je učiti novi jezik ili je naučila skuhati nekoliko novih jela. Čak njih 13% ih je učilo o vrtlarstvu. 

TalkTalk je dodao da se korištenje interneta tijekom kompletnog lockdowna povećalo za 40% na godišnjoj razini i da je i dalje na visokoj razini, usprkos ublažavanju mjera i otvaranju pubova u Velikoj Britaniji, prenosi DailyMail.

Žalosna je činjenica da samo 40% ispitanih šefova pruža financijsku potporu zaposlenicima za račune za telefon ili internet, kao i što ih je manje od 40% dalo sredstva za rad, poput laptopa ili računala.

18.09.2020. 09:01:00
http://metro-portal.hr/bolje-se-radi-od-kuce/127536/