Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2009. 15:45:17
najava

„Bog masakra" u Histrionskom domu

Fotografija vijesti

U petak, 6. veljače, Kazalište Rugantino pretpremijerno će u Histrionskom domu izvesti svoju novu predstavu - „Boga masakra" Yasmine Reze, proslavljene francuske spisateljice čije drame pune gledališta mnogih svjetskih kazališta.

U ovoj ironijskoj komediji riječ je o poremećenim ljudskim i obiteljskim odnosima koji se neočekivano razotkrivaju tijekom jednog naizgled bezazlenog građanskog druženja. Dva bračna para sastaju se kako bi civilizirano razriješili tuču svojih jedanaestogodišnjaka u kojoj je jedan od njih ostao bez dva zuba. Kako razgovor odmiče, uljuđeno građansko druženje prerasta u iracionalni sukob u kojem roditelji dvojice dječaka razotkrivaju pravo lice prividno skladnih obiteljskih odnosa.

Zahvaljujući izvanrednim dijalozima kojima komad obiluje, ova ironijska komedija stalno prerasta u ozbiljnu dramu i obratno - ozbiljna drama postaje komično propitivanje mentaliteta europskog građanina 21. stoljeća.

Predstavu je režirala Franka Perković, a u njoj će zaigrati Ivica Vidović, Gordana Gadžić, Urša Raukar i Boris Svrtan. Scenografiju potpisuje Ivo Knezović, a Barbara Bourek. Premijera je zakazana za 7. veljače, a sljedeće izvedbe za 8., 15., 22. i 23. veljače. Predstava se igra u Histrionskom domu s početkom u 20 sati. Rezervacije i informacije na telefone 01/54... i 091 8....

01.02.2009. 15:45:17
http://metro-portal.hr/bog-masakra-u-histrionskom-domu/14539/