Metro-portal.hr

objavljeno 04.04.2011. 13:08:11
VREMENA SE MIJENJAJU

Bob Dylan nastupa u Kini

Dylanovi koncerti predstavljaju najveći događaj na glazbenoj sceni Kine nakon nastupa Rolling Stonesa 2006. u Pekingu i Šangaju

Bob Dylan
Bob Dylan (Mladen Pobi/CROPIX)

Prvi koncerti Boba Dylana u Kini ovog tjedna - u srijedu u Pekingu, u petak u Šangaju, znak su da su se vremena promijenila: najveći organizatori koncerata kucaju na vrata kako bi ondje nastupile međunarodne zvijezde, piše Hina.

Dylanovi koncerti predstavljaju najveći događaj na glazbenoj sceni Kine nakon nastupa Rolling Stonesa 2006. u Pekingu i Šangaju.

Bob Dylan, čiji su koncerti predviđeni prošle godine otkazani zbog zabrane kineskog ministarstva kulture, kako se čini, nastupit će u okviru turneje koju organizira američke tvrtka Live Nation. Američki div AEG također želi biti prisutan u Kini.

AEG uz partnere upravlja dvjema koncertnim dvoranama s 18.000 mjesta u Pekingu i u Šangaju i namjerava ih napuniti velikim imenima. Doveo je u Kinu Eaglese u ožujku.

Velike tvrtke "jako su zainteresirane. To nije tržište gdje će moći ostvariti puno prihoda nosačima zvuka ali mogu zaraditi koncertima što je ključno za te umjetnike", objašnjava Craig Hartenstine, jedan od pomoćnika predsjednika AEG-a.

Uskprkos optimističnim predviđanjima nakon koncerata Stonesa, Kina se još nije uspjela nametnuti na karti svjetskih turneja. Džakarta još uvijek ugošćuje više rock zvijezda nego Peking i Šangaj.

U veljači su Janet Jackson, Eric Clapton i Taylor Swift nastupili u Hong Kongu i susjednim zemljama, ali ne i u Kini.

04.04.2011. 13:08:11
http://metro-portal.hr/bob-dylan-nastupa-u-kini/57324/