Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2013. 09:36:00
BOLOVI

Blanka Vlašić završila sezonu, ne ide na SP u Moskvi

Bolovi koje Blanka osjeća nakon skokova preveliki su i predugo traju da bi se mogla normalno natjecati na Svjetskom prvenstvu

Za ovakve scene morat ćemo pričekati sljedeću sezonu
Za ovakve scene morat ćemo pričekati sljedeću sezonu (Arhiva)

Blanka Vlašić objavila je da je zaključila ovu skakačku sezonu i da se neće natjecati na Svjetskom prvenstvu koje u Moskvi počinje 10. kolovoza. 

Nakon sedam natjecanja ove godine, u kojima se nije uspjela vratiti na visine iznad dva metra, Blanka je objavila da su takvi rezultati posljedica bolova koje osjeća u području Ahilove tetive i pete nakon natjecanja.

Tvrdi da tijekom natjecanja bolovi postaju neizdrživi i da traju danima nakon natjecanja, što bi joj onemogućilo normalan nastup na Svjetskom prvenstvu gdje je razlika između kvalifikacija i finala samo dva dana.

Blanka će nastaviti s laganim treninzima i posvetiti se rehabilitaciji kako bi sljedeću sezonu mogla odraditi bez problema s bolovima.

Inače, u sedam natjecanja ove godine Blanka je uspjela jednom pobijediti, dok je na ostalim natjecanjima zauzmala mjesta između 2. i 5., s visinama koje su daleko od njene reputacije.

31.07.2013. 09:36:00
http://metro-portal.hr/blanka-vlasic-zavrsila-sezonu-ne-ide-na-sp-u-moskvi/79592/