Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2008. 01:13:37
ATLETIKA

Blanka Vlašić - tri od tri!

Splićanka pobijedila u Slovačkoj sa skokom od 204 centimetra

Ako se po jutru dan poznaje, ni ove sezone Blanka Vlašić neće imati ozbiljniju konkurenticu. Nakon pobjeda u Göteborgu, Arnstadtu, Splićanka je potukla konkurenciju i u slovačkoj Banskoj Bistrci. Da je forma u usponu dokazuje i rezultat - Blanka je preskočila 204 centimetra, što je novi najbolji rezultat sezone. Ne treba ni spominjati da je i prijašnji najbolji rezultat bio u njezinom vlasništvu...

Splitski miting Darežljivi Kerum20 tisuća eura dat će poduzetnik Željko Kerum skakačici koja uspije preskočiti svjetski rekord na mitingu u Splitu 13. veljače. Osim Blanke, tu ‘svoticu’ će pokušati osvojiti Ruskinja Ana Čičerova, Čehinja Romana Dubnova, Ukrajinka Vita Palamar, Šveđanka Emma Green i Kanađanka Nicole Forrester. Priključit će im se i još dvije Ruskinje, vjerojatno Svetlana Školina i Tatjana Kivimjagi, dok će Jelena Slesarenko vjerojatno ostati u Moskvi.Nakon što je propustila početnih 180 centimetara, Blanka je 185, 190, 194 i 197 centimetara preskočila iz prvog pokušaja. Jedina koja je uz nju preskočila 197 cm bila je Ruskinja Jekaterina Savčenko, no ona je zapela na dva metra, pa je Blanka ostala sam na zaletištu. Visinu od dva metra je svladala iz drugog pokušaja, baš kao i 204, no za visinu od 206 centimetara nije bilo dovoljno koncentracije ni snage. Treće mjesto iza Blanke i Savčenko zauzela je Kazahstanka Marina Aitova sa 194 cm.

- Još sam ranije govorila da se ne osjećam najbolje i danas sam dosta umorna. Međutim, treba uzeti u ozbir da je ovo početak sezone i da je to normalno. Ako ovako dobro skačem na početku, kako će tek onda biti poslije. Kada uđem u pravi ritam prije ću dolaziti do visina iznad dva metra - rekla je Blanka Vlašić na kraju gledateljima u Slovačkoj.

- Ovdje se osjećam kao kod kuće. Dolazit ću u Slovačku dok ne srušim svjetski rekord. 

Piše: VM
06.02.2008. 01:13:37
http://metro-portal.hr/blanka-vlasic-tri-od-tri/2403/