Metro-portal.hr

objavljeno 10.06.2011. 12:09:55
DIJAMANTNA LIGA

Blanka Vlašić nastupa u New Yorku

Ispratimo u subotu našu najbolju atletičarku u treću pobjedu ove sezone.

Blanka Vlašić

Blanka je Dijamantnu ligu otvorila pobjedom u Šangaju s preskočenih 190 centimetara, a potom je slavila i u Rimu s rezultatom od 195 cm. Na nedavnom mitingu Mohamed VI u Rabatu pobijedila je s najboljim rezultatom sezone 197 centimetara, a sada slijedi nastup u 'velikoj jabuci'.

U subotu s početkom u 15.15 po lokalnom vremenu, što je kod nas 21.15, najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić će u New Yorku nastupiti na svom trećem ovosezonskom izdanju Dijamantne lige.

Nakon New Yorka Blanka se vraća kući gdje je 24. lipnja očekuje nastup na Splitskoj rivi.

"Ne razmišljam o suparnicama, već sam koncentrirana na sebe," poručila je Blanka iz New Yorka.

Svjetska i europska prvakinja jučer je imala gust raspored, jer je pored treninga gostovala na televiziji, potom je posjetila vrh Empire State Buildinga, a zatim je odradila novinarsku konferenciju.

"Sva ova gungula ne čini me sretnom, jer to nije moj uobičajni ritam. Svakako nastojat ću napraviti iskorak u odnosu na dosadašnje ovogodišnje nastupe," dodala je najbolja hrvatska atletičarka.

Nakon dva nastupa Blanka se nalazi u vodstvu ženskog visa u Dijamantnoj ligi sa osam bodova. Drugu pozicju dijele Uzbekistanka Nadežda Dušanova, Levern Spencer sa Svete Lucije, Ukrajinka Vita Stjopina i Kineskinja Xingjuan Zheng sa po dva boda.

10.06.2011. 12:09:55
http://metro-portal.hr/blanka-vlasic-nastupa-u-new-yorku/59963/