Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2008. 00:11:20

Blanka: Upotpunit ću zalihu zlatnih medalja

Peking se bliži
Peking se bliži (AFP)

Na kraju je priznala: ‘Da slučajno nisam uzela zlato, ispalo bi da sam se us....’.  Pošteno priznanje, 22 pobjede zaredom ipak su bile mali uteg na Blankinim leđima, ali kiks se  nije dogodio. Zapravo, nije bio ni blizu. To je još jedan dokaz koliko je hrvatska visašica danas stabilna i kako je osjećaj nepobjedivosti još neko vrijeme neće napuštati.

A prije samo par godina mnogi su Blanki spočitavali da ne može podnijeti pritisak, da joj koljena klecaju na velikim natjecanjima. Ti isti danas šute kada Vlašić skuplja zlatne medalje na najvećim natjecanja.

Zlatom na Svjetskom prvenstvu u Valenciji Splićanka je na najbolji način zaokružila dvoransku sezonu.

- Mislila sam da ću poludjeti od slavlja, ali ništa od toga - mirno je rekla nekoliko sati nakon natjecanja, otpijajući gutljaj crnog vina kojim se nagradila za drugu svjetsku medalju.

Inače, Blanki je pobjeda u Valenciji bila 22. zaredom. Opterećenje?

- Razmišljala sam o tome prije natjecanja i zaključila kako bi mi bilo žao da ga prekinem. Shaheen je bolji s 25 pobjeda, ali to su samo brojke i propaganda. Jednoga dana, kada izgubim, svi će reći ‘ajme’ i zbog toga se brinem više nego zbog sebe. Znam da su kiksevi mogući i zato me poraz neće poremetiti, ali lakše ga je podnijeti na manjem natjecanju - rekla je Blanka zadavši si nove ciljeve...

- Centimetre ne možeš pobijediti, uvijek ima jedan više. Usput, moram upotpuniti svoju zalihu zlatnih medalja.

Zna se na što je mislila. Peking je sve bliže... (METRO/JL) 

11.03.2008. 00:11:20
http://metro-portal.hr/blanka-upotpunit-cu-zalihu-zlatnih-medalja/4172/