Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2012. 14:38:00
LIJEPO

Blagdani u Hvaru

Poseban ugođaj i raznovrstan program cijelom će Hvaru u posljednjim danima ove godine dati onaj pravi smisao blagdana

Božićna jelka u Hvaru
Božićna jelka u Hvaru (Jakša Kuzmičić)

Blagdanska će se bajka u Hvaru odigrati kroz Božićni sajam, tradicionalnu regatu, organizirani ispraćaj stare godine uz koncert La Troye i Guliana, te prigodni program u Pink Champagneu.

Da najsunčaniji otok živi i u zimskim danima pobrinuo se Grad Hvar, Udruženje obrtnika otoka Hvara i hvarska turistička zajednica koji su ovim blagdanima uz prekrasan vizualni ugođaj okićenog grada vratili autentične okuse i mirise. Stanovnici Hvara i njihovi gosti tako će na Božićnom sajmu u prostoru Arsenala od 21.-30. prosinca imati priliku upoznati baštinu otoka, isprobati tradicijonalne likere, marmelade, slastice, vidjeti suvenire, ukrase i kupiti autentične simbolične poklone.

U cjelokupni program što veselijih i bogatijih blagdana otoka Hvara uključit će se i oni najmanji kod kojih je radost Božića ipak najizraženija. Dječje će se veselje i prvi dojmovi Božićnih radosti manifestirati kroz podjelu darova za djecu jasličke i vrtićke dobi te kroz predstave učenika Osnovne škole Hvar i djece iz vrtića „Vanđela Božitković". Petak će prigodno završiti humanitarnim božićnim koncertom čiji će se prihod od ulaznica darovati za liječenje malog Tina iz Jelse. U ovim će teškim vremenima važno je otvoriti srce i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Blagdanski vikend u Hvaru rezerviran je za predstave „Vjeruj" i „Kako je Stanko-smotanko ukrao Božić", a u danima iza Božića Hvaranima će se predstaviti dvije knjige, "Zeleni 40 godina" - povodom obljetnice 40 godina od osnutka Nogometnog kluba "Levanda" iz Velog Grablja te promocija knjige Mirjane Kolumbić, „Hvar i njegovo kazalište 1612.-2012.

U dane Badnjaka i Božića obitelji će se zaustavljati na nezaobilaznom hvarskom trgu na kojem će odisati duh Božića okupljen oko jaslica postavljenih pored starog bunara, dok se budu kretali prema katedrali Sv. Stjepana.

Za sve željne zabave, pjesme i plesa vrata je tijekom blagdana otvorio ekskluzivni klub Pink Champagne i pripremio prigodni program. U subotu 22.12. posjetitelje će zabavljati najbolji tamburaški sastav zagrebačkih klubova pod nazivom Prava stvar sastavljen od glazbenika koji su svoje bogato sviračko iskustvo stekli mnogim odsviranim gažama i festivalima poput Zlatne Žice Slavonije.

Zabava je zajamčena u Pink Champagneu i na dane Badnjaka i Božića uz odličan glazbeni repertoar djelit će se i onaj duh zajedništva koji nam je svima potreban. U petak 28.12. plesat će se u ritmu zvukova Studia 54 na disko hitove 70tih i 80tih, dok je subota idealna uvertira za Novu Godinu.

U petak 28.12. otvara se i 36. Novogodišnja regata koju tradicionalno organizira Jedriličarski klub "Zvir" i koja svake godine uz jedriličare iz cijelog svijeta u Hvar privuče i do 1000 gostiju.

Nakon Božićnog koncerta u nedjelju u Katredrali Sv. Stjepana i zatvaranja Novogodišnje regate u ponedjeljak, uzbuđenje će doseći usijanje ispred Gradske loggije na organiziranom dočeku Nove Godine uz koncert grupe La Troya i zvijezdu večeri Gulianna.

Za sve mlade, ali i one starije koji se mlado osjećaju ispraćaj Stare Godine produžit će se u Pink Champagneu gdje će se čarolija koju ponesete s najluđe zabave u gradu s najboljom ekipom u okruženju nastaviti kroz cijelu godinu.

21.12 - 30.12

10:00 - 20:00 BOŽIĆNI SAJAM

Organizator: Grad Hvar, Udruženje obrtnika otoka Hvara, TZ Hvar
Mjesto događanja: Arsenal

21.12 Petak

11:00 Školski scensko-glazbeni kolaž

Organizator: Osnovna škola Hvar
Mjesto događanja: Arsenal

15:30 Podjela darova za svu djecu jasličke dobi, kao i onu djecu vrtićke dobi, koja nisu upisana u vrtić, uz predstavu, «Balonijada», koju izvodi dramska skupina «Iza duge» iz Splita.

Organizator: Dječji vrtić «Vanđela Božitković»
Mjesto događanja: Arsenal

17:00 Uz predstavu, «Balonijada», koju izvodi dramska skupina «Iza duge» iz Splita, biti će podijeljeni darovi djeci vrtićke dobi, koji polaze vrtić.

Organizator: Dječji vrtić «Vanđela Božitković»
Mjesto događanja: Arsenal

20:00 Humanitarni Božićni koncert

Organizator: Lions club Hvar
Mjesto događanja: Arsenal

22.12 Subota

19:30 Plesna predstava: «Vjeruj»

Organizator: Plesni studio mladih Hvar
Mjesto događanja: Arsenal

23:00 Koncert tamburaškog sastava «Prava stvar»

Mjesto događanja: Klub Pink Champagne

23.12 Nedjelja

19:00 Predstava: «Kako je Stanko- smotanko ukrao Božić», mlađa dramska skupina GSU-a «Stella Maris», koju vodi prof. Sandra Domanović.

Organizator: GSU «Stella Maris»
Mjesto događanja: Arsenal

24.12 Ponedjeljak

22:00 «Badnja večer» - Misa polnoćka

Mjesto događanja: crkva sv.Stjepana

25.12 Utorak - BOŽIĆ

10:00 Svečana misa

Mjesto događanja: crkva sv.Stjepana

26.12 Srijeda

18:00 Predstavljanje knjige "Zeleni 40 godina" - povodom obljetnice 40 godina od osnutka Nogometnog kluba "Levanda" iz Velog Grablja (1971.-2011.). Urednik Ivan Zaninović grande

Mjesto događanja: Gradska loggia

27.12 Četvrtak

18:30 Promocija knjige Mirjane Kolumbić, «Hvar i njegovo kazalište 1612.-2012.»

Organizator: Grad Hvar i Muzej hvarske baštine
Mjesto događanja: Arsenal

28.12 Petak

20:00 Otvaranje 36. Novogodišnje regate

Organizator: JK Zvir
Mjesto događanja: Arsenal

23:00 Studio 54

Mjesto događanja: Klub Pink Champagne

30.12 Nedjelja

17:45 Župski zbor sv.Cecilije, «Božićni koncert»

Mjesto događanja: Katedrala sv.Stjepana

31.12 Ponedjeljak - DOČEK NOVE GODINE

20:00 Zatvaranje 36. Novogodišnje regate

Organizator: JK Zvir
Mjesto događanja: Arsenal

22:00 Koncert grupe «La troya» i «Giuliano»

Organizator: Grad Hvar i TZ Hvar
Mjesto događanja: ispred Gradske loggie

23:00 Doček Nove godine

Mjesto događanja: Klub Pink Champagne

20.12.2012. 14:38:00
http://metro-portal.hr/blagdani-u-hvaru/75536/