Metro-portal.hr

objavljeno 08.02.2012. 09:35:00
KONFERENCIJA

BlackBerry Europe DevCon 2012

Svima koji su mislili da je BlackBerry na koljenima, RIM je u Amsterdamu poslao vrlo snažnu poruku da se varaju

PlayBook će ući na velika vrata na tržište tableta
PlayBook će ući na velika vrata na tržište tableta (RIM)

Amsterdam je domaćin RIMove konferencije DevCon Europe 2012 koja je prikupila preko 2 tisuće sudionika iz cijele EMEA regije. Glavna tema je razvoj aplikacija, s naglaskom na novu platformu BlackBerry 10.

RIM je ujedno iskoristio priliku predstaviti javnosti novog izvršnog direktora Thorstena Heinsa, a kao začin cijeloj priči je poklon sudionicima, BlackBerry PlayBook koji se našao u torbi s poklonima, a trebao bi pomoći u razvoju aplikacija za rastuće tržište tableta.

Preko 75 milijuna korisnika BlackBerryja u svijetu dobra je baza na kojoj se može iskoristiti platforma za programere, a predstavljaju se i ideje o stvaranju prihoda od primjene aplikacija. Naime, dnevno se preuzima 6 milijuna aplikacija za BlackBerry, koje generiraju i do 40% više prihoda programerima od Android aplikacija.

RIMov razvojni tim će na konferenciji predstaviti i pojednostavljeni postupak za izradu aplikacija za platformu BlackBerry 10, koja je spojila najbolje od BlackBerry OSa i QNX-a. Uz to, naglasak će biti i na razvoju Java aplikacija, a sve u cilju proizvodnje što kvalitetnijih aplikacija za PlayBook putem skupa C / C + + alata za izradu aplikacija visokih performansi, koje su ujedno i kompatibilne s Androidom.

Ništa manje pažnje u RIMu ne pridaju razvoju aplikacija u HTML 5, kako za smartphone tako i za tablete, što će imati svoju zasebnu temu na konferenciji. Sve u svemu, RIM pokazuje kako su zloguki proroci u krivu, jer tvrtka očito ima dovoljno unutarnjih rezervi za povratak na stare staze slave.

 

08.02.2012. 09:35:00
http://metro-portal.hr/blackberry-europe-devcon-2012/68039/