Metro-portal.hr

objavljeno 22.02.2012. 17:51:07
PA SE TI BUNI...

Bjelorus osuđen na zatvor zbog prosvjeda plišanim igračkama

Oporbeni aktivist Pavel Vinogradov osuđen je na 10 dana zatvora jer je na klupu ispred ureda gradonačelnika Minska poredao plišane igračke s transparentima

Bjeloruski sud je osudio jednog muškarca na 10 dana zatvora zbog "prosvjeda plišanih medvjedića", priopćila je u srijedu skupina za ljudska prava Vesna-96, javlja Hina.

Oporbeni aktivist Pavel Vinogradov proglašen je krivim zbog kršenja pravila o javnim okupljanjima i prosvjedima, navodi se u priopćenju.

Vinogradov je stavio na klupu ispred ureda gradonačelnika u Minsku plišane medvjediće i zečeve koji su imali plakate na kojima je, među ostalim, pisalo: "Policija mi je izbila oko", "Gdje je sloboda medija" i "Alejandro, pusti ljude da odu". Ovaj posljednji je bio poziv predsjedniku Aleksandru Lukašenku.

Prosvjedi plišanih medvjedića i figura od Lego kockica pokrenuti su u ruskom gradu Barnaulu gdje se sada redovito održavaju protiv ruskog premijera Vladimira Putina za kojega se očekuje da će biti izabran za predsjednika na izborima u ožujku.

22.02.2012. 17:51:07
http://metro-portal.hr/bjelorus-osudjen-na-zatvor-zbog-prosvjeda-plisanim-igrackama/68489/