Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2010. 15:48:59
IMA DRŽAVLJANSTVO

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra je u Crnoj Gori

To je njegov drugi posjet Crnoj Gori u mjesec dana, a boravi u luksuznoj vili blizu ljetovališta Sveti Stefan s nekolicinom političkih pristaša

(Wikipedia)

Bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra ponovo boravi u Crnoj Gori, piše u nedjelju crnogorski dnevnik Vijesti.

Thaksin boravi u luksuznoj vili blizu ljetovališta Sveti Stefan kamo je doputovao prije dva dana s nekolicinom političkih pristaša.

To je drugi posjet bivšeg šefa tajlandske vlade Crnoj Gori u mjesec dana. Početkom ožujka Thaksin je proveo nekoliko dana na jadranskoj obali, a crnogorska je policija tada obznanila da ima crnogorsko državljanstvo. Njegovi su odvjetnici nedavno kazali kako namjerava ulagati u crnogorske hotele.

Prvo vrlo uspješni poduzetnik pa kasnije političar, Thaksin je bio tajlandski premijer više od pet godina prije nego li je svrgnut 2006. u vojnom državnom udaru.

Od 2008. živi u egzilu, najčešće u Dubaiju, kako bi izbjegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen u odsutnosti zbog financijskih malverzacija. Njegove pristaše, tzv. crvenokošuljaši, već nekoliko tjedana prosvjeduju u Bangkoku tražeći raspuštanje parlamenta i nove izbore. U sukobu vojske i prosvjednika 10. travnja poginulo je 26 ljudi, a više od 800 ih je ranjeno. (hina/metro-portal)

25.04.2010. 15:48:59
http://metro-portal.hr/bivsi-tajlandski-premijer-thaksin-shinawatra-je-u-crnoj-gori/38625/