Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2012. 08:57:00
TIJELO ZA BIKINI

Biste li se odrekli seksa u zamjenu za mršavost?

Pitanje možda zvuči pomalo bizarno, ali nevjerojatnih 70 posto žena na njega suvereno odgovara - pozitivno

Fotografija vijesti

Sezona bikinija sve nam glasnije kuca na vrata, što neminovno znači da sve više žena iz dana u dan osjeća golemi pritisak da uhvati zadnji vlak za gubljenje nakupljenih zimskih kilograma i dođe u kakvu-takvu formu.

Koliko je dobar izgled na plaži bitan prosječnoj ženi najbolje govori studija magazina Shape, koja je pokazala kako bi se 68 posto njih odreklo seksa u zamjenu za vitku liniju. To nažalost nimalo ne čudi, budući da je ista studija pokazala kako 82 posto njih osjeća snažan pritisak da smršavi uoči ljeta.

Više od polovice ispitanica reklo je kako mrzi svoj trbuh, dok za 29 posto njih bedra predstavljaju najveći izvor nesigurnosti.

Zahvaljući modernim kamerama koje hvataju i najsitnije detalje s velikih udaljenosti, niti slavne osobe više ne mogu sigurno koračati plažom, budući da im fotoaparati dosadnih paparazza hvataju svaku nesavršenost na tijelu.

Većina žena pokušava izgubiti kilograme nekom kombinacijom zdrave prehrane i tjelovježbe - svega jedan posto njih koristi se pritom niskokaloričnim napitcima, a tri posto detoksikacijom.

Cijeloj situaciji ne pomažu niti različiti ženski časopisi, koji mjesecima unaprijed upozoravaju žene kako moraju biti spremne uskočiti u bikini i izgledati fenomenalno. Zbog svega toga nimalo ne čudi kako je seks u toj situaciji mnogima potpuno sporedna stvar.

25.05.2012. 08:57:00
http://metro-portal.hr/biste-li-se-odrekli-seksa-u-zamjenu-za-mrsavost/71332/