Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2010. 09:44:00
AUKCIJA

Biste li prodali svoju nevinost za 20,000 dolara?

'Veronica' će u kontroverznom filmskom projektu prodati svoje djevičanstvo kako bi zaradila novac i promijenila društvenu percepciju seksualnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Jedna konobarica iz Sydneyja prodat će svoju nevinost onome tko ponudi najviše novca na aukciji uživo! Iza ove šokantne priče, koja prema nekima predstavlja dno dna 'reality' televizije, prema drugima pak ništa drugo do umjetnost, stoji Justin Sisley, filmaš koji „samo želi snimiti dokumentarac".

On je gotovo godinu dana tražio djevce i djevice koji bi bili voljni biti predmet javnoga nadmetanja pred kamerom. Bilo kako bilo, ako Sisley odluči to učiniti na australskom tlu, vrlo je vjerojatno da će zaraditi optužbe za podvođenje i poticanje na prostituciju. Sisley je, dakle, odabrao kandidate i sad planira provesti aukciju uživo u Nevadi u SAD-u - točnije u gradu grijeha Las Vegasu u prostoriji u kojoj će biti i 'nevini subjekti' i ponuđači.

Svaki djevac, odnosno djevica u startu će dobiti 20,000 dolara plus 90 posto ukupno ponuđenog iznosa, piše DailyTelegraph. Ostalih deset posto odlazi bordelu u kojem će se sve odigrati. Ponude će se prvo davati putem interneta, a najdarežljiviji ponuđači će se kasnije naći u finalnoj večeri uživo.

Filmaš iz Melbournea kaže da su prvi odabranici za koje se odlučio napustili projekt pa je bio prisiljen tražiti druge ljude koji su se voljni 'prodati'. Prošlu je godinu proveo u Sydneyju oglašavajući svoj projekt i pozivajući na audicije s plakatima na kojima je preko prikaza Djevice Marije pisalo „Traže se djevice".

„Najteže je bilo reći roditeljima, oni me sad mrze", kaže Sisley koji je potvrdio da se je sve morao preseliti u SAD nakon što je dobio službeno pismo opomene od viktorijanske vlade.

Veronica (pseudonim), 21-godišnja konobarica iz Sydneya, izjavila je da je pristala sudjelovati u projektu kako bi zaradila novac i kako bi učinila nešto da se promijeni trenutna društvena percepcija seksualnosti. Naravno, njenim roditeljima to nije bilo zadovoljavajuće opravdanje.

„Tehnički, prodajem svoju nevinost za novac; tehnički, to se može klasificirati kao prostitucija, ali to neće biti obična stvar pa tako u svojoj glavi opravdavam samu sebe tvrdnjom da nisam prostitutka", kaže Veronica.

Alex (pseudonim), 20-godišnji Australac, prijavio se za projekt kako bi nekoga upoznao Ronanu je pak dosadilo čekati 'onu pravu' pa više ne bira - odgovarat će mu bilo tko samo da izgubi nevinost. Treći muški kandidat, pod imenom John, pristao je na seks bilo s muškarcem bilo sa ženom. „Novac je zaista dobar poticaj, ali mene više uzbuđuje putovanje na koje ću krenuti", rekao je.

Zagovornici obiteljskih vrijednosti ogorčeni su ovom idejom, a to najbolje opisuje senator Steve Fielding, koji je projekt nazvao „apsurdnim, smiješnim i nadasve odvratnim".

10.05.2010. 09:44:00
http://metro-portal.hr/biste-li-prodali-svoju-nevinost-za-20-000-dolara/39631/