Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2011. 16:46:48
NA MISI

Biskup Jezerinac presudu generalima ocijenio okrutnom

Na propvijedi na Cvjetnicu izjavio je kako je presuda iznenađujuće okrutna - misa koju je predvodio Bozanić - bez propovjedi

Fotografija vijesti

Vojni biskup Juraj Jezerinac rekao je danas u propovijedi na Cvjetnicu u kapeli Vojnog ordinarijata u Zagrebu kako duboko iznenađuje okrutna presuda haaškog suda, izrazivši nadu će istina doći na vidjelo.

"Duboko nas je kao narod iznenadila okrutna presuda našim generalima u Hagu. Nama se dogodilo kao što se dogodilo Isusu na Cvjetnicu. Osjetili smo kao da i nama viču: Raspni ga, raspni!. Gotovo da nema čovjeka u zemlji, koji je i malo pošten koji voli svoj narod i svoju Domovinu, a da nije osjetio bol u sebi nakon nepravedno izrečene presude u Hagu. Ne čudimo se tome. Otkad je osuđen najneviniji sin ove zemlje Isus Krist, ne možemo očekivati pravedne sudove, koji sude po svojim mjerilima a ne na pravdi Boga Velikoga", rekao je Jezerinac.

"Nadam se da će istina konačno doći na vidjelo, kao što je došla na vidjelo istina o Isusu Kristu i na mnoštvo primjera, posebno među kršćanima tijekom stoljeća. Dovoljno je spomenuti blaženog kardinala Stepinca koji je rekao da će istina doći na vidjelo i da će mu povijest dati za pravo. Treba nam samo strpljivosti", rekao je Jezerinac.

"Slaveći danas blagdan Cvjetnice, slušajući izvještaj evanđeliste Mateja o muci i smrti Isusovoj, a prije toga o svečanom ulasku Isusovom u Jeruzalem, možemo s pravom reći da je Isus umro za nas i umjesto nas", naglasio je Jezerinac.

Bozanić predvodio misu na Cvjetnicu u zagrebačkoj katedrali

Uoči početka euharistije kardinal Bozanić je ispred katedrale predvodio procesiju vjernika i klera s maslinovim i palminim grančicama.

Muka Gospodnja ove je godine pjevana iz Matejeva evanđelja, a propovijedi nije bilo.

U Katoličkoj crkvi nedjelja Cvjetnice, u kojoj se obilježava muka Isusa Krista, uvod je u Veliki tjedan prije Uskrsa.

Nadbiskup Bozanić predvodit će danas u 16 sati križni put na Ksaveru za vjernike Zagrebačke nadbiskupije.

 

17.04.2011. 16:46:48
http://metro-portal.hr/biskup-jezerinac-presudu-generalima-ocijenio-okrutnom/57826/