Metro-portal.hr

objavljeno 20.04.2010. 12:46:43
PELUD VLADA

Bioprognoza za 21. do 23. travnja

Sredinom tjedna biometeorološke prilike će biti povoljne, no postupno će se pogoršavati prema kraju tjedna, priopćeno je danas iz DHMZ-a

Fotografija vijesti
U srijedu 21. travnja u većem dijelu dana biometeorološke prilike će biti povoljne, a krajem dana mogla bi se kod osjetljivih ljudi pojaviti glavobolja, a noću nemiran san.

U središnjoj Hrvatskoj i na Jadranu koncentracija peludi drveća bit će visoka, a u istočnoj Hrvatskoj umjerena. Visoka koncentracija peludi korova crkvine bit će na Jadranu, pa se preporučuje oprez osobama alergičnim na tu pelud!

Biometeorološke prilike će u četvrtak, 22. travnja zbog približavanja ciklone biti razmjerno nepovoljne. U takvim će okolnostima meteoropati patiti od glavobolje, biti razdražljivi te imati bolove na mjestima ranijih ozljeda. Kod kroničnih bolesnika pojačat će se simptomi njihovih bolesti.

U središnjoj Hrvatskoj i na Jadranu koncentracija peludi drveća bit će visoka, a u istočnoj Hrvatskoj umjerena. Na Jadranu će biti visoka koncentracija peludi korova crkvine.

U petak, 23. travnja nepovoljne biometeorološke prilike meteropatima će donijeti glavobolju, razdražljivost i nesanicu. Tegobe kroničnih bolesnika bit će zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja pojačane.

Koncentracija peludi drveća bit će visoka u većini zemlje, osim u istočnoj Hrvatskoj gdje će biti umjerena. Na Jadranu će biti visoka koncentracija peludi korova crkvine, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

20.04.2010. 12:46:43
http://metro-portal.hr/bioprognoza-za-21-do-23-travnja/38262/