Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2009. 18:02:35

Bioprognoza 15. - 17. travnja

Četvrtak i petak relativno nepovoljni, na kontinentu povišena razina peludi drveća.

(Corbis)

Biometeorološke će prilike u srijedu, 15. travnja u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne dok će u četvrtak i petak, odnosno 16. i 17. travnja u zapadnim predjelima biti nepovoljne, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U srijedu će biometeorološke prilike biti povoljne, većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegoba uzrokovanih vremenom, a tegobe uzrokovane vremenom ne bi trebali imati niti kronični bolesnici.

U cijeloj zemlji koncentracija peludi drveća, u srijedu, 15. travnja bit će visoka. U kontinentalnom dijelu zemlje i dalje će prevladavati pelud breze, hrasta i čempresa, a na Jadranu pelud bora. U većini zemlje pelud trava će biti niska, a na Jadranu pelud crkvine visoke koncentracije.

U četvrtak 16. i petak, 17. travnja u zapadnim će predjelima doći do pogoršanja biometeoroloških prilika što bi kod meteoropata i kroničnih bolesnika moglo uzrokovati umor, razdražljivost i manjak energije i koncentracije, a noću tegobe sa snom. Nepovoljan vremenski utjecaj biti će slabije izražen u istočnim predjelima kao i na jugu Hrvatske.

U četvrtak i petak u većini zemlje pelud trava će biti niske, a na Jadranu pelud crkvine visoke koncentracije. U kontinentalnom dijelu zemlje i dalje će prevladavati pelud breze, hrasta i čempresa, a na Jadranu pelud bora. Osobama osjetljivim na pelud breze DHMZ savjetuje oprez! (hina/metro-portal)

14.04.2009. 18:02:35
http://metro-portal.hr/bioprognoza-15-17-travnja/16607/