Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2014. 09:46:12
VRIJEME

Biometeorološka prognoza od 4. do 7. siječnja

Nepovoljne biometeorološke prilike će u subotu kod meteoropata uzrokovati razdražljivost, umor, glavobolju i nesanicu

Topao vikend s kišom
Topao vikend s kišom (Shutterstock)

Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Naime, kako kažu prognostičari, u subotu će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i u predjelima uz Jadran. Krajem dana kiša će biti češća, na riječkom području moguće i obilnija. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren, u gorju povremeno i jak južni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, prema kraju dana i olujno jugo. Iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom uglavnom između 10 i 16 °C. 

Nepovoljan biometeorološki utjecaj u nedjelju će i dalje kod meteoropata i kroničnih bolesnika uzrokovati umor, razdražljivost, slabije raspoloženje i tegobe sa snom. Vrijeme će biti Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i predjelima uz Jadran. U središnjim i istočnim krajevima kiša se očekuje uglavnom u drugom dijelu dana, a najmanje je vjerojatna u istočnoj Slavoniji. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i južni, u gorju i jak, na Jadranu će jako i olujno jugo prema kraju dana postupno slabjeti. Temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C, ujutro u unutrašnjosti od 6 do 11. 

Prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će polako popuštati, a s njime će i tegobe slabiti.  Biometeorološke prilike će u ponedjeljak biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati će se žaliti na umor, manjak energije i razdražljivost.

Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike će u utorak kod mnogih ljudi uzrokovati umor, razdražljivost i manjak koncentracije..

04.01.2014. 09:46:12
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-4-do-7-sijecnja/82520/