Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 11:35:57
UGLAVNOM POVOLJNO

Biometeorološka prognoza od 29. svibnja do 1. lipnja

Koncentracije peludi trava bit će visokih vrijednosti u kontinentalnom dijelu zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Biometeorološke prilike sutra će biti razmjerno povoljne, no kod osjetljivijih ljudi na vrijeme mogu se javiti umor, manjak koncentracije i energije, a manje tegobe osjećat će i kronični bolesnici.

U nedjelju, 30. svibnja, nepovoljan vremenski utjecaj jačat će prema kraju dana što će meteoropatima uzrokovati glavobolju, manjak energije, umor i razdražljivost. Moguće su i tegobe sa snom, a kod kroničnih će bolesnika tegobe od kojih inače pate biti jače izražene.

U ponedjeljak, 31. svibnja, biometeorološke prilike će se pogoršati, u prvom dijelu dana bit će nepovoljne, pa će meteoropati patiti od glavobolje, manjka energije i slabije koncentracije. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Prema kraju dana nepovoljan će vremenski utjecaj slabiti, a s njime i tegobe koje će biti manje izražene.

Biometeorološke prilike će u utorak, 1. lipnja, biti razmjerno povoljne, iako je kod osjetljivijih meteoropata još uvijek moguć umor, manjak koncentracije i tegobe sa snom.

U razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja koncentracije peludi trava bit će visokih vrijednosti u kontinentalnom dijelu zemlje, a na Jadranu umjerenih, pa se preporučuje oprez osobama alergičnim na peludi trava.

Koncentracije peludi korova bit će umjerenih vrijednosti u većem dijelu zemlje, a u istočnoj Hrvatskoj niskih.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".(hina/metro-portal)

28.05.2010. 11:35:57
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-29-svibnja-do-1-lipnja/41149/