Metro-portal.hr

objavljeno 25.01.2014. 11:07:00
VRIJEME

Biometeorološka prognoza od 25. do 28. siječnja

Nepovoljan vremenski utjecaj će u subotu oslabiti, pa će biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne, ali u nedjelju stižu niske temperature

Snijeg će nam ponovno stići u ponedjeljak
Snijeg će nam ponovno stići u ponedjeljak (Shutterstock)

U subotu će oborine uglavnom prestati uz djelomično razvedravanje. Malo snijega će biti ponajprije u istočnim predjelima.Vjetar slab i umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena do jaka, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, na sjevernom Jadranu prema kraju dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10 °C. 

No, u nedjelju će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, te uglavnom bez oborina. Samo ponegdje u unutrašnjosti može biti vrlo slabog snijega. Najsunčanije se očekuje na Jadranu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Vrlo hladno s najnižom jutarnjom temperaturom zraka od -11 do -6 °C, ponegdje može biti i niža, a na Jadranu između -2 i 3 °C. Najviša dnevna od -7 do -2, a na Jadranu od 5 do 10 °C.

No, potrebna je dobra zaštita od hladnoće, osobito u jutarnjim satima, na što se posebno upozoravaju bolesnici s bolestima krvožilnog i dišnog sustava. Približavanjem fronte biometeorološke prilike će se u ponedjeljak pogoršavati.

Noć na ponedjeljak bit će izuzetno hladna, a tijekom popodneva počet će padati snijeg, koji se očekuje i u utorak i srijedu.

25.01.2014. 11:07:00
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-25-do-28-sijecnja/82896/