Metro-portal.hr

objavljeno 18.01.2014. 10:15:00
VRIJEME

Biometeorološka prognoza od 18. do 21. siječnja

Nepovoljne biometeorološke prilike u subotu mogu kod meteoropata uzrokovati umor, glavobolju, razdražljivost i nesanicu

Loša prognoza za vikend
Loša prognoza za vikend (Arhiva)

Iznimno topao vikend donijet će mnogo problema kroničnim bolesnicima, kaže se na stranicama DHMZ-a koji biometeorološku prognozu radi u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Vrijeme u subotu bit će promjenjivo do pretežno oblačno i iznadprosječno toplo, mjestimice s kišom, uglavnom na sjevernom i južnom Jadranu. Vjetar slab do umjern južni i jugozapadni, na Jadranu jako do olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 °C. 

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata uzrokovati umor, glavobolju, razdražljivost i nesanicu. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem 

U nedjelju će biti i dalje promjenljivo do pretežno oblačno i iznadprosječno toplo. Povremeno će biti kiše uglavnom na Jadranu i gorskim krajevima, osobito prema kraju dana kada mjestimice može biti i obilnije kiše uz grmljavinu. U ostalim krajevima kiša se očekuje kasno navečer i u noći na ponedjeljak. Puhat će slab do umjeren, u Slavoniji i Lici umjeren do jak južni i jugostočni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 dp 10, na Jadranu između 10 i 15, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 17 C.st.

Loš dan će za kronične bolesnike biti i ponedjeljak, kad se predviđa vrijeme slično ovome za vikend, dok će malo olakšanje nastupiti u utorak

18.01.2014. 10:15:00
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-18-do-21-sijecnja/82779/