Metro-portal.hr

objavljeno 17.09.2010. 12:05:29
UŽAS

Biometeorološka prognoza od 18. do 21. rujna

Nepovoljne biometeorološke prilike uzrokovat će kod meteoropata nesanicu, glavobolju, razdražljivost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Biometeorološke prilike u subotu i nedjelju bit će nepovoljne, a poboljšanje će nastupiti u ponedjeljak i zadržati se tijekom utorak, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracije peludi korova ambrozije bit će visokih koncentracija, pa se savjetuje oprez alergičnim osobama.

U subotu će pod utjecajem ciklone biometeorološke prilike posvuda biti nepovoljne. Meteoropati će patiti od glavobolje, razdražljivosti i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe osjećat će i kronični bolesnici.

Nepovoljne biometeorološke prilike u nedjelju uzrokovat će kod meteoropata nesanicu, glavobolju, razdražljivost i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe uzrokovane vremenom imat će i kronični bolesnici. Prema kraju dana nepovoljan će utjecaj polako slabiti, a s njime i tegobe.

U ponedjeljak će biometeorološke prilike biti povoljnije nego prethodnih dana, a tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti kod osjetljivijih ljudi.

U utorak će biometeorološke prilike biti povoljne pa se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom. U jutarnjim je satima u unutrašnjosti moguća magla na što pozornost trebaju obratiti astmatičari i srčani bolesnici.(hina/metro-portal)

17.09.2010. 12:05:29
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-18-do-21-rujna/48137/