Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 11:58:52
NEPOVOLJNO

Biometeorološka prognoza od 12. do 14. svibnja 2010.

U iduća tri dana u većem dijelu zemlje koncentracija peludi trava bit će umjerena na južnom Jadranu niska

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Idućih nekoliko dana obilježit će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike koje bi mogle izazvati poteškoće ljudima osjetljivim na zdravlje, biometeorološka je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U srijedu bi zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika pojačane tegobe mogli imati osjetljivi ljudi i kronični bolesnici, pa je moguća nesanica i manjak koncentracije te kod nekih glavobolja.

U četvrtak će promjenljivo vrijeme pod utjecajem ciklone uzrokovati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike koje bi mogle stvarati umjerene poteškoće ljudima osjetljivim na vrijeme. Zbog toga je moguća nervoza i nesanica, a kod kroničnih bolesnika umjerene tegobe.

U petak će se nastaviti razmjerno nepovoljan vremenski utjecaj, a tijekom dana bi mogao i ojačati. Više sunčana vremena moglo bi doprinijeti boljem raspoloženju, ali je kod meteoropata moguća glavobolja i manjak koncentracije, a kod kroničnih bolesnika pojačane tegobe.

U iduća tri dana u većem dijelu zemlje koncentracija peludi trava bit će umjerena, na južnom Jadranu niska. Koncentracija peludi korova bit će niska u kontinentalnom dijelu zemlje, a korova crkvine umjerena na Jadranu.(hina/metro-portal)

11.05.2010. 11:58:52
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-12-do-14-svibnja-2010/39733/