Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2014. 13:11:00
VRIJEME

Biometeorološka prognoza od 11. do 14. siječnja

Nepovoljne biometeorološke prilike će se u subottu tijekom dana poboljšavati, što će meteoropatima i kroničnim bolesnicima donijeti smanjenje tegoba te poboljšanje općega stanja

Od snijega još ni traga
Od snijega još ni traga (Arhiva)

Vrijeme u subotu bit će djelomice sunčano, a sredinom dana u sjeverozapadnom području još će se mjestimice zadržati magla. U Gorskome kotaru, Lici te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pretežno oblačno mjestimice uz slabu kišu, a na južnom dijelu Jadrana prevladavat će sunčano. 

Vrijeme u nedjelju bit će također djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i razmjerno toplo. Najviše oblaka uz mjestimice malo kiše očekuje se u noći i prijepodne na Jadranu i u krajevima uz njega, a sredinom dana i poslijepodne oblačno će prevladavati u Slavoniji, Moslavini i Posavini. Ujutro mjestimice moguća magla.Jutarnja temperatura između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12, a najviša dnevna od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 16°C.

Biometeorološke prilike će u nedjelju biti povoljne, pa bi se većina ljuti trebala osjećati dobro, a poteškoće uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

Povoljne biometeorološke prilike će u ponedjeljak tijekom dana slabiti, pa bi se kod meteoropata i kroničnih bolesnika u popodnevnim i večernjim satima mogla pojaviti pojačane tegobe.

Približavanje ciklone donijet će u utorak nepovoljne biometeorološke prilike u cijeloj zemlji. Zbog toga bi meteoropati mogli imati poteškoća s koncentracijom, glavoboljom i razdražljivošću, a noću sa snom.

Pojačane tegobe očekuju se i kod kroničnih bolesnika pa im se preporučuje izbjegavanje većih napora koji bi mogli dodatno opteretiti organizam.

11.01.2014. 13:11:00
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-11-do-14-sijecnja/82646/