Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2012. 12:24:00
ZDRAVLJE

Biometeorološka prognoza od 1. do 3. kolovoza

Niska koncentracija peluda i relativno dobre biometeorološke prilike očekuju nas u sljedeća tri dana

Kronični bolesnici nemaju razloga za zabrinutost
Kronični bolesnici nemaju razloga za zabrinutost (prognoza.hr)

Biometeorološke prilike za 1. kolovoza u većem dijelu Hrvatske bit će povoljne, pa se kod većine ljudi, kao ni kod kroničnih bolesnika ne očekuju poteškoće uzrokovane vremenskim utjecajem, izvijestio je danas Hrvatski hidrometeorološki zavod.

Na Jadranu postoji opasnost za zdravlje od visokih temperatura, pa se upozorava na primjerenu zaštitu.

I dan kasnije, 2. kolovoza predviđaju se povoljne biometeorološke prilike koje će većini ljudi donijeti miran san i dobro raspoloženje, a kronični bolesnici neće imati poteškoća zbog vremenskog utjecaja. Upozorava se na zaštitu od visokih temperatura i UV zračenja, osobito na Jadranu.

U petak, 3. kolovoza biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne, ali se upozorava na umjerenu opasnost od visokih temperatura u cijeloj Hrvatskoj. Zbog toga je potrebno uzimati dovoljno tekućine, nadoknaditi gubitak soli zbog znojenja te izbjegavati dulji boravak na otvorenom u najtoplije doba dana.

U razdoblju od 1. do 3. kolovoza u kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će niska, a korova visoka, dok će na Jadranu koncentracija peluda trava i korova biti niska.

31.07.2012. 12:24:00
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-prognoza-od-1-do-3-kolovoza/72979/