Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2011. 12:27:28
GLAVOBOLJE...

Biometeorološka i peludna prognoza za Hrvatsku od 27. do 29. srpnja

Tijekom srijede, 27. srpnja, biometeorološke prilike će se pogoršavati. Zbog toga bi meteoropati mogli imati glavobolju, a noću patiti od nesanice

Fotografija vijesti

Biometeorološke prilike tijekom iduća tri dana bit će nepovoljne pa bi meteoropati zbog toga mogli imati glavobolju, a noću patiti od nesanice, navodi se u biometeorološkoj i peludnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku od 27. do 29. srpnja.

Tijekom srijede, 27. srpnja, biometeorološke prilike će se pogoršavati. Zbog toga bi meteoropati mogli imati glavobolju, a noću patiti od nesanice. Tegobe kroničnih bolesnika mogle bi se pojačati. Na području cijele Hrvatske koncentracija peluda trava i korova bit će niska.

I u četvrtak, 28. srpnja, nepovoljne biometeorološke prilike donijet će tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima. Kod meteoropata je moguća glavobolja, razdražljivost i umor. U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda trava i korova bit će niska.

Nepovoljan vremenski utjecaj nastavit će se i u petak, 29. srpnja i uzrokovati kod meteoropata nervozu, glavobolju i nesanicu, a kronični bolesnici će imati pojačane tegobe. Na području cijele Hrvatske koncentracija peluda trava i korova bit će niska.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", a Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

26.07.2011. 12:27:28
http://metro-portal.hr/biometeoroloska-i-peludna-prognoza-za-hrvatsku-od-27-do-29-srpnja/61684/