Metro-portal.hr

objavljeno 02.04.2011. 14:50:33
PLAVA OKTAVA

Bio je to pravi glazbeni krimić

Zagrebački filharmoničari pod vodstvom maestra Soa otkrili još jedno izgubljeno djelo Borisa Papandopula

Perry So i Radovan Cavallin
Perry So i Radovan Cavallin (ZF)

U stilu slavne Agathe Christie odigrao se uzbudljivi glazbeni krimić u petak 1.4. u Plavoj oktavi! Mladi, talentirani i uspješni honkonški maestro Perry So uz pomoć Zagrebačkih filharmoničara otkrio je još jedno vrijedno djelo iz opusa jednog i neponovljivog Borisa Papandopula, a izvedbom egzotičnog Marche Arabe Symphonique još jedno ostvarenje ovog velikog maestra, uz pomoć muzikologa Davora Merkaša, spašeno je za budućnost.

Avantura otkrivanja Papandopulova opusa ovom izvedbom još nije završila, a do kraja sezone u Plavoj oktavi očekuje nas još Papandopulove prekrasne glazbe. U Koncertu za klarinet i orkestar "oca američke glazbe" Aarona Coplanda predstavio se naš uspješni klarinetist s mjestom rada i boravka u Španjolskoj Radovan Cavallin, a u nastavku večeri maestro So počastio je publiku u dvorani raskošnom glazbenom paletom Ravelove Alborade del gracioso i uzbudljivim ritmovima Coplandove slavne baletne suite Appalachian Spring.

Mnogi koji su pratili ovaj uzbudljivi "glazbeni krimić" u Plavoj oktavi, imali su priliku doživjeti doista brojna nova glazbena otkrića, a za sve koji to još uvijek žele, nova glazbena poslastica stiže već za sedam dana: u petak 8.4. u Bijeloj oktavi Zagrebačka filharmonija u sklopu Muzičkog biennala Zagreb ugostit će izvrsne Poljake iz Filharmonije Witolda Lutosławskog iz Wrocława!

Dođite, jer glazbena otkrića se nastavljaju!

02.04.2011. 14:50:33
http://metro-portal.hr/bio-je-to-pravi-glazbeni-krimic/57265/