Metro-portal.hr

objavljeno 07.10.2020. 16:01:00
NAJAVE

Bilo bi šteta da biljke krepaju u KunstTeatru

Od 9. listopada na pozornici ostaju glumci, te započinjemo novu fazu ove predstave. Novu fazu obilježit će i izlazak glazbenog spota za novi singl Maje Posavec Biljke

KunstTeatar
KunstTeatar (Karla Jurić)

9. listopada ove godine izvodimo potpuno novu verziju predstave Bilo bi šteta da biljke krepaju Ivora Martinića u kojoj se bavimo istraživanjem odnosa glumca i dramskog teksta u izvedbi. 

Rad na postavljanju drame "Bilo bi šteta da biljke krepaju" započeo je u svibnju 2019. U prvoj sezoni predstave kroz desetak izvedbi glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u otvorenoj su scenskoj komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem istraživali međusobne profesionalne odnose u potrazi za zadovoljavajućom reprezentacijom drame.

Od 9. listopada na pozornici ostaju glumci, te započinjemo novu fazu ove predstave. Novu fazu obilježit će i izlazak glazbenog spota za novi singl Maje Posavec Biljke.

Singl Biljke predstavlja Maju u novom izdanju, a inspiriran je radom upravo na ovoj predstavi. "Bilo bi šteta da biljke krepaju" drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi.

Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje.

Od jeseni 2020. predstave KunstTeatra privremeno se izvode u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2).

07.10.2020. 16:01:00
http://metro-portal.hr/bilo-bi-steta-da-biljke-krepaju-u-kunstteatru/127911/